Forum avocaţi > Dreptul muncii

Sanctiune prin taierea tichetelor de masa

03-09-2014
Vizitator
Buna ziua!
Lucrez la o firma de 3 ani, contract de munca 7 ore, pe o perioada nedeterminata. Sunt multe nereguli in aceasta firma privind programul de lucru si zilele libere dar problema mea principala este ca am fost anuntata ca mi se vor taia bonurile de masa si decontul transportului , care nu sunt trecute in contractul de munca, pe motive care nu au legatura cu desfasurarea activitatii.
Intrebarea mea este daca angajatorul poate lua aceasta decizie dintr-o data, fara un preaviz, fara a demonstra cumva ca nu mi-am desfasurat activitatea pentru care sunt angajata. Trebuie sa mentionez ca celorlalti colegi, cu aceeasi incadrare pe cartea de munca, nu li se va aplica sanctiunea daca accepta o cerinta absurda a angajatorului de a recupera cateva ore in plus lunar care reies la ei ca absente. Dace se aplica aceasta sanctiune este vorba practic de o discriminare si este abuziva? Cum ar trebui sa procedez daca nu voi mai primi tichetele de masa in timp ce colegii mei le primesc?
Va multumesc anticipat pentru disponibilitatea!
Răspunde
 04-09-2014
Bucuresti
0722415993
www.avocat-dreptul-muncii.eu
Daca nu este o obligatie asumata prin CIM de catre angajator, atunci nu poate fi obligat.
Angajatorul priveste acordarea tichetelor si a cheltuielilor de transport ca pe un beneficiu acordat salariatilor.
Astfel, aceste beneficii le poate acorda arbitrar/discretionar.

Avocat Specializat in litigii de munca
Tel. 0722.415.993
www.avocat-dreptul-muncii.eu
Răspunde
 04-09-2014
Vizitator
Multumiesc mult pentru raspuns. Asta inseamna ca daca maine angajatorul va decide, fara sa justifice motivul, sa nu imi mai dea aceste beneficii, dar va continua sa le dea celorlalti colegi, eu nu pot face nimic pentru ca nu se considera discriminare. Practic este un mod prin care el ma va forta sa imi dau demisia iar eu pot sa fac nimic pentru a-l opri.
Răspunde
 06-04-2021
Vizitator
Buna ziua.Am si eu o problema similară.Angajatorul meu taie tichetele de masa,persoanelor care stau mao mult de 5 zile pe foaie de boala chiar daca restul lunii ai lucrat.Mentionez ca tichetele de masa nu sunt trecute in contractul de munca ci apare doar trecut “alte bonusuri”.Am inteles ca aceasta este politica firmei si ca n-am decat sa ma adaptez,dar oare noi angajații nu avem niciun drept? Am stat 6 zile in concediu medical si am prins 3 zile din Martie si 3 zile din Aprilie.Oare e normal sa raman fara bonuri valorice 2 luni consecutive?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.