Forum avocaţi > Dreptul muncii

Ore taiate din pontaj pe perioada concediului medical

12-03-2015
Vizitator
Sunt angajat cu contract de munca pe perioada determinata cu norma intreaga , in contractul de munca este stipulat astfel : " Durata muncii salariatului este de o norma intraga, durata timpului de lucru fiind de 8 ore/zi sau 40 de ore / saptamana, repartizarea programului de lucru efectuandu-se dupa cum urmeaza :
- 12 ore urmate de 24 de repaus, 12 ore urmate de 48 de repaus
Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern/contractului colectiv de munca al utilizatorului. "
In data de 24 februarie am inceput lucrul la orele 19 :00 urmand sa termin schimbul la orele 07:00 pe data de 25 februarie . Pe parcursul turei starea de sanatate mi-a fost slabita din cauza unei viroze . La orele 23: 00 , 24 februarie am anuntat seful direct de acest fapt si am fost invoit pentru a merge acasa.
Am mers la medicul de familie in urmatoarea zi (25 februarie ) care mia prescris o reteta si un concediu medical din data de 25 pana pe 28 februarie .
Inainte de a parasi locul de munca am completat o cerere de invoire in interes personal pentru orele lipsite de la lucru.
In fluturasul de salariu mi-au fost taiate 7 ore de lucru din cauza ca nu am efectuat tura completa.
Este normal ca sa mi se taie 7 ore in loc de o ora ? Deoarece eu in data de 24 februarie am avut neefectuata decat o singura ora , restul orelor (de la 00:00 pana la 07:00) pana la sfarsitul turei fiind acoperite de concediul medical care incepea cu data de 25 februarie.
Am cerut explicatii la firma si nu a fost nimeni capabil sa imi dea un raspuns concret sau sa rezolve cumva problema.
Va rog sa ma lamuriti daca am sau nu dreptate si ce pot face in privinta asta .
Multumiri anticipate !
Răspunde
 19-03-2015

ART. 50/legea 53/2003 - Codul municii:
Contractul individual de muncă se suspendă de drept în următoarele situaţii:
b) concediu pentru incapacitate temporară de muncă;

- Intrucat pentru data de 25 feb. aveti concediu medical, din aceasta data contractul de munca este suspendat DE DREPT, urmand ca pentru aceasta zi sa primiti indemnizatie pt incapacitate temporara de munca.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.