Pana in anul 2014 in luna Aprilie am lucrat la o companie de stat ,avand functie la siguranta circulatiei feroviara...in urma unui conflict cu un lider de sindicat cauzat de faptul ca i-am parasit organizatia sindicala..am ,,beneficiat'' ulterior de atentia conducerii..dar fiind prea multe de spus...esentialul..m-am imbolnavit...am avut 150 de zile de concediu medica.fiind trimis la comisie\a de expertiza care mi-a confirmat diagnosticul de tulburari de comportament...diagnostic incompatibil cu serviciul meu...in final am parasit sistemul prin demisie...Sindicatul castigase 2 procese referitoare la drepturi salariale,un proces castigat la Tribunalul Salaj...si altul la Tribunalul Bucuresti...pentru drepturi salariale aferente unor ani diferiti... fara nici o legatura o sentinta cu alta...mi s-au oferit 2 conventii de esalonare pe care le-am refuzat,mentionad clar,,NU SUNT DE ACORD CU ESALONAREA"...plus semnatura.In pofida acestui fapt mi se face o esalonare de 130 de ron{suma de recuperate era 4800 de lei].Dupa un scandal cu cei de economic,si numai dupa o plangere la Politie..am platit cu chitanta suma de 130 de ron la casierie..si m-am adresat unui executor...in cererea de executare mentionandu-se faptul ca se cere actualizarea sumelor,si precizarea sumelor nete de luat pentru a se verifica calculare corecta..In timp ce eram internat la spital m-a sunat executorul si mi-a comunicat ca mi-au intrat in cont 5800 de lei .Ulterior,la o luna dupa executarea sentintei Tribunalului Salaj, am apelat la o executoare din Bucuresti pentru sentinta Tribunalului Bucuresti...in martie 2014...in luna februarie 2015,sunt sunat de executoarea din Bucuresti care ma instinteaza ca mi-au intrat banii in cont...Si incepe calvarul...In data de 3 aprilie primesc o somatie de plata de la companie ,,Va punem in vedere ca in termen de 15 zile sa achitati suma de 1091 lei,reprezentand drepturi salariale necuvenite,plus,nr contului...in caz contrar ve-ti fi actionat in instanta.si imi ataseaza si un tabel in care este trecuta si sentinta Tribunalului Bucuresti ca ar fi fost achitata!!!..La insistentele mamei mele achit somatia in termen...insa in data de 23 04 aprilie primesc o noua somatie ,,sa achit in termen de 15 zile suma de 1686 de lei ,reprezentand contravaloarea cheltuielilor de executare si plata onorariu expert contabil de la Bucuresti.Ce pot sa fac in acest caz?..in cazul in care angajatorul care isi are sediul in Cluj ma actioneaza in instanta...care va fi instanta competenta sa judece cazul Tribunalul Salaj sau Cluj?...Mentionez faptul ca nimeni nu mi-a comunicat faptul ca s-au virat si banii aferenti celei de-a doua sentinte de la Bucurest pana am primit somatiile de plata de firma...Va multumesc anticipat. |
|