|
09-12-2015 |
 | Iustina Vizitator |
| Buna seara.Va rog frumos sa ma lamuriti cand trebuie sa ma intorc exact la munca , dupa concediu de crestere copil , am optat pentru 2 ani , am inteles ca ,o luna i se acorda tatalui,dar daca tatal nu poate beneficia de ea fiindui desfacut contractul de munca cu o luna inainte de nasterea copilului .Atunci pot beneficia eu de ea sau nu?Sunt obligata sa ma intorc la munca la 1 an si 11 luni sau nu? Pot sa stau pina implineste copilul varsta de 2 ani si in ziua urmatoare sa incep munca? trebuie sa fac ceva cerere la angajator pentru acea luna? va multumesc. | |
|
|
|
16-12-2015 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| Conform GH nr 57/2012 tatal trebuie sa efectueze oblgaoriu o luna din concediul de crestere a copilului. In aceasta perioada mama, fie se intoarce la serviciu, fie opteaza pentru concediu fara plata.Probabil ca intoarcerea la serviciu mai devreme cu o luna sa nu fie posibila, din cauza angajarii pe perioada determinata a altei persoane.In concluzie, fie va intoarceti la serviciu cand copilul are 1 an si 11 luni, fie ramaneti in CFP. | |
|
|
|
|
23-12-2015 |
 | Irina Vizitator |
| Buna ziua! Un pic de ajutor va rog, lucrez pentru o firma in sistem externalizat cu angajare pe perioada determinata cu prelungire din 3 in 3 luni (desi nu se prea tin de cuvant, ultima prelungire fiind doar de 1 singura luna, din varii motive interne) din 18 martie 2015. Sunt insarcinata in 7 luni si inainte de acet loc de munca am lucrat timp de aproape 2 ani insa am aflat pe parcurs ca nu ne erau platite cotizatiile la stat. Precizez ca intre acest loc de munca si cel anterior am stat acasa 3 saptamani. Intrebarea, nelamurirea, ajutorul, pe care il cer este urmatorul am vreo sansa sa primesc indemnizatia de crestere a copilului daca mie mi se incheie contractul la 31.01.2016? Atunci as putea sa intru si in prenatal, dar din ce am inteles si acesta trebuie sa fie acoperit de contract. Nu am un an de munca aici, iar bebe ar trebuie sa se nasca intre 2-14 martie 2016. Ce pot face? | |
|
|
|
27-12-2015 |
|
| Existenta unui CIM pe perioada determinata nu ar fi o problema deoarece exista prevederea potrivit careia, beneficiaza de concediul si plata indemnizatei si "asiguratele care au incetat plata contributiei de asigurari sociale, dar care nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat".Insa lipsa celor 12 luni lucrate anterior, da, deoarece cuantumul lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul ce se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni, pe baza carora s-a stabilit contributia individuala de asigurari sociale in lunile respective conform legii si/sau perioade asimilate dupa caz, din cele 12 luni din care s-a constituit stagiul de cotizare. | |
|
|
|
|
14-01-2016 |
 | Amalia Vizitator |
| Bună ziua sunt angajată din 2013 cu contract pe perioada nedeterminată.In mai 2015 am suspendat activitatea pentru o lună la fel si in noiembrie pentru 3luni.Acum pe 1 februarie reiau activitatea,si sunt si însărcinată,intrebarea este daca pot beneficia de concediu de maternitate si indemnizația pentru creșterea copilului dacă am avut aceste suspendări de contract?Multumesc! | |
|
|
|
19-01-2016 |
 | Amalia Vizitator |
| Bună ziua,am postat un mesaj pe 14.01.2016.Imi raspunde cineva va rog frumos.Multumesc! | |
|
|
|
20-01-2016 |
|
| Dupa cum am raspuns si mai sus, cuantumul lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul ce se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni, pe baza carora s-a stabilit contributia individuala de asigurari sociale in lunile respective conform legii si/sau perioade asimilate dupa caz, din cele 12 luni din care s-a constituit stagiul de cotizare. Nu ati precizat cam cand veti naste. Daca va incadrati si veti avea minim 6 luni lucrate anterior si in care s-a cotizat, veti beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului. | |
|
|
|
|
21-01-2016 |
 | Amalia Vizitator |
| Va multumesc!In septembrie ar trebui să nasc.Prin urmare daca voi lucra 6luni din februarie până in iulie,voi putea beneficia de indemnizația de crestere nu? | |
|
|
|
21-01-2016 |
 | Amalia Vizitator |
| Auzisem ca pot beneficia doar daca imi da angajatorul o adeverință precum ca in perioada aceasta cand eu am intrerupt el nu a avut nevoie de mine sau nu era de lucru.Chestie care ma îndoiesc că o poate face atâta timp cât eu am cerut sa întrerup si am si semnat pentru asta. | |
|
|
|
11-03-2021 |
 | NCatalin
|
| Buna ziua. Se poate prelungi CCC (CONCEDIU DE CRESTERE COPIL/PRENATAL) de la 2 la 3 ani?Si daca da in ce conditii se poate efectua aceasta prelungire. Va multumesc! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |