Forum avocaţi > Dreptul muncii

Clauza contractuala

17-03-2016
Vizitator
Buna seara, in septembrie 2015 m-am angajat la o fabrica de "cazane", am fost angajat ca sudor electric manual si mi-a fost propus de catre sefi sa fac un curs de specializare de sudor in argon, am acceptat, am terminat perioada de scolarizare/specializare pe data de 31.12.2015(asa scrie pe actul aditional) , acum pe 1 martie am primit o marire salariala, dar odata cu aceasta marire in actul aditional era si o clauza in valoare de 4200euro in cazul in care imi dau demisia in urmatorii 3 ani sau sunt dat afara pe motiv disciplinar. Intrebarea mea este, cat de legala este acea clauza daca eu am terminat scoala cu 3 luni inainte si nu am fost informat niciodata de o anume clauza de la data angajari pana pe 1 martie? Multumesc!
Răspunde
 18-03-2016
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

In cazul in care angajatorul este cel care v-a achitat contravaloarea acestui curs, atunci acesta are dreptul de a va solicita anumite daune-interese in cazul in care dupa terminarea cursului, intr-o anumita perioada, decideti sa plecati.

In ceea ce priveste valoarea daunelor-interese conteaza foarte mult cat a costat cursul, cu cat vi s-a marit salariul dupa ce ati efectuat cursul etc. Oricum, daca vreti sa mergeti in instanta va recomand ca un avocat sa se uite peste CIM si aditional.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 18-03-2016
Vizitator
Buan ziua, da, angajatorul a achitat contravaloarea cursului, defapt angajatorul mi-a pus la dispozitie toate materialele necesare pentru a invata, insa de cand m-am angajat pana acum cand au decis sa imi mareasca salariul, nu a fost nici o clauza pusa..iar eu nu am fost informat pana nu am vazut direct in actul aditional aceasta clauza..in CIM nu este specificat nimic de ea, iar totusi, dupa 3 luni de cand am terminat cursul au hotarat sa imi puna clauza? nu era normal sa o puna inainte de a incepe cursul?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.