Forum avocaţi > Dreptul muncii

Conflict de interese cu angajatorul

09-11-2016

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste urmatoarea situatie:

Lucrez la firma X care vinde anumite produse Y clientilor ABC.
Doresc sa incep o activitate pe cont propriu, in care sa ma folosesc de acesti clienti ABC, dar carora sa le vand alte produse, Z.
Deci acesti clienti ABC utilizeaza produse atat Y, cat si Z. Firma la care sunt angajata in prezent poate sa le livreze doar Y, eu vreau sa imi deschid o societate prin care sa le livrez doar Z.

Faptul ca m-as folosi de clientii pe care ii cunosc datorita firmei X (dar nu le-as livra aceleasi produse - nu as fi concurent), m-ar afecta in vreun fel? As intra intr-un conflict de interese? Patronul la care lucrez in prezent m-ar putea acuza de ceva?

Astept opiniile dvs.
Va multumesc tare mult!

Cu stima,
Oana B.
Răspunde
 10-11-2016

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Buna ziua,
De pinde foarte mult de ce aveti scris in contractul dumneavoastra. Daca aveti inserata o astfel de clauza - de interzicere a folosirii clientilor firmei la care lucrati in momentul in care plecati - trebuie sa o respectati, in mod normal indiferent daca le vindeti cu totul alte produse.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-11-2016

Av. Raluca Ifrim a scris pe 10-11-2016:
Buna ziua,
De pinde foarte mult de ce aveti scris in contractul dumneavoastra. Daca aveti inserata o astfel de clauza - de interzicere a folosirii clientilor firmei la care lucrati in momentul in care plecati - trebuie sa o respectati, in mod normal indiferent daca le vindeti cu totul alte produse.

Buna ziua,

Va multumesc in primul rand pentru raspuns.
Nu, nu am nicio clauza in acest sens.
In acest caz, sa inteleg ca nu as avea nicio problema?
Răspunde
 10-11-2016

Mai are cineva o parere, va rog?
Răspunde
 11-11-2016

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Pinguu87 a scris pe 10-11-2016:
Av. Raluca Ifrim a scris pe 10-11-2016:
Buna ziua,

Buna ziua,

Va multumesc in primul rand pentru raspuns.
Nu, nu am nicio clauza in acest sens.
In acest caz, sa inteleg ca nu as avea nicio problema?

Daca nu exista o astfel de clauza, nu aveti nicio problema.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-11-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Pinguu87 a scris pe 09-11-2016:
Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste urmatoarea situatie:

Lucrez la firma X care vinde anumite produse Y clientilor ABC.
Doresc sa incep o activitate pe cont propriu, in care sa ma folosesc de acesti clienti ABC, dar carora sa le vand alte produse, Z.
Deci acesti clienti ABC utilizeaza produse atat Y, cat si Z. Firma la care sunt angajata in prezent poate sa le livreze doar Y, eu vreau sa imi deschid o societate prin care sa le livrez doar Z.

Faptul ca m-as folosi de clientii pe care ii cunosc datorita firmei X (dar nu le-as livra aceleasi produse - nu as fi concurent), m-ar afecta in vreun fel? As intra intr-un conflict de interese? Patronul la care lucrez in prezent m-ar putea acuza de ceva?

Astept opiniile dvs.
Va multumesc tare mult!

Cu stima,
Oana B.

Buna ziua,

Daca in contractul de munca sau intr-un act aditional a fost introdusa o clauza de neconcurenta, t=va trebui analizat continutul acestei clauze. Pentru semnarea unei astfel de clauze ar trebui sa fi platit suplimentar atat in perioada contractului de munca, cat si dupa incetarea acestuia, in caz contrar clauza de neconcurenta nefiind aplicabila.
In principiu, daca nu le vindeti aceleasi produse (sau produse similare, dar alta marca) clientilor ABC, nu ar trebui sa aveti probleme cu angajatorul dvs.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-11-2016

Multumesc mult pentru raspunsuri!
Răspunde
 15-11-2016

Buna seara din nou,

Mi-am reanalizat contractul si trebuie sa fac urmatoarea precizare: la obligatii se specifica faptul ca ma oblig sa pastrez interesul de serviciu... acest interes de serviciu cuprinde si situatia prezentata mai sus?
Multumesc tare mult celor care ma ajuta cu un raspuns!

Cu stima,
Oana B.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.