Forum avocaţi > Dreptul muncii

Fraude și eliberarea unui post.

12-11-2013

Sunt director la o scoala din Botoșani.Secretara a adus fraude mari unității școlare.Ancheta va dura mult cred.Nu știu cât,dar secretara nu mai prezintă încredere ptr noi toți.Cum putem să o eliberăm din funcție?
Răspunde
 19-12-2013

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Concedierea poate fi dispusă pentru motive care ţin de persoana salariatului sau pentru motive care nu ţin de persoana salariatului. Motivele care țin de persoana salariatului ce pot determina o concediere legală sunt reglementate strict de lege (Art. 61 Codul muncii republicat).
Simpla lipsă de încredere nu poate constitui un motiv legal de concediere conform legii, iar dacă veți concedia salariatul pe un alt motiv (fictiv) doar pentru a vă încadra în textul de lege, acesta are șanse mari să câștige o eventuală contestație la decizia de concediere.

Vedeți mai jos motivele care ţin de persoana salariatului ce pot determina o concediere legală:
- în cazul în care salariatul a săvârşit o abatere gravă sau abateri repetate de la regulile de disciplină a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de muncă, contractul colectiv de muncă aplicabil sau regulamentul intern, ca sancţiune disciplinară;
- în cazul în care salariatul este arestat preventiv pentru o perioadă mai mare de 30 de zile, în condiţiile Codului de procedură penală;
- în cazul în care, prin decizie a organelor competente de expertiză medicală, se constată inaptitudinea fizică şi/sau psihică a salariatului, fapt ce nu permite acestuia să îşi îndeplinească atribuţiile corespunzătoare locului de muncă ocupat;
- în cazul în care salariatul nu corespunde profesional locului de muncă în care este încadrat.

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-12-2013

0744921328
av.anaraluca@gmail.com
Cioclori a scris pe 12-11-2013:
Sunt director la o scoala din Botoșani.Secretara a adus fraude mari unității școlare.Ancheta va dura mult cred.Nu știu cât,dar secretara nu mai prezintă încredere ptr noi toți.Cum putem să o eliberăm din funcție?

Buna ziua,

Cred ca in acest caz poate sa intervina concedierea pentru abatere disciplinara in baza art.61 lit.a din Codul Muncii raportat la art.247 si urm. din Codul Muncii.

Nu uitati ca la aceasta concediere trebuie respectata cu strictete procedura prevazuta la art.251 Codul Muncii.

In cazul in care mai aveti nelamuriri, va stau la dispozitie.

Raluca ANA
0744.92.13.28
av.anaraluca@gmail.com
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.