|
22-11-2013 |
 | Luciana
|
| Buna ziua. Eu va scriu in numele sotului meu,care dupa parerea mea se confrunta cu o problema destul de mare,si avem nevoie sa fim indrumati pentru rezolvarea acesteia cat mai corect. Voi detalia in ordine cronologica aceasta problema. Sotul meu lucreaza la o firma de 2 ani si jumatate in functia de director de vanzari. Anul trecut pentru o peioada de 6 luni a fost numit director executiv,interimar.Dupa cele 6 luni si-a reluat functia precedenta,si anume cea de director de vanzari. A venit in firma o persoana,care a tot fost director executiv si a fost dat afara,si readus,si tot asa,iar dupa ce a venit acesta la o perioada relativ scurta sotul meu s-a trezit cu o informare pe mail ca din cauza problemelor financiare cu care se confrunta firma trebuie sa ii scada salariul considerabil si sa ii schimbe functia in sef de birou.Asta nu ar fi asa o problema daca era doar o informare,doar ca pe mail i s-a atasat si un document cu aceste lucruri pe care sa le semneze cu o luna in urma,in situatia in care acesta a semnat in calitatea de director de vanzari,si a lucrat sub aceasta functie. S-au incercat o gramada de intimidari,sotul meu nu a semnat,intre timp nu s-a simtit bine,are anumite probleme de sanatate,am fost cu el la urgenta. A cerut concediul de odihna pentru o perioada,tinand cont ca are 30 si ceva de zile de luat,nu i-a fost acordat,pe motiv ca nu este in perioada in care a facut el cerere,si ca i se va acorda la momentul respectiv,fara probleme,tinand cont de faptul ca nimeni nu i-a concediu in perioada ceruta. Tin sa mentionez ca are contract de munca pe nedeterminata si nu are abateri disciplinare sau orice altceva. Din acet motiv,si-a luat concediu medical,o tot tine asa,nu stim exact ce sa facem, In ultimele zile am constatat si ca noul director a redirectionat toate ,mailurile sotului meu catre el,avem si dovada,ceea ce noi stim ca este violarea corespondentei si a intimitatii,mailurile nu le mai primeste pe toate. Vrem sa fim sfatuiti ce sa facem,ni s-a tot spus sa ii dam in judecata,dar nu stim daca am avea sorti de izbanda. Astept cu mare nerabdare sfaturile dumneavostra. Multumesc. | |
|
|
|
22-11-2013 |
 | Avocat.ana 0744921328 av.anaraluca@gmail.com
|
| Luciana a scris pe 22-11-2013: Buna ziua. Eu va scriu in numele sotului meu,care dupa parerea mea se confrunta cu o problema destul de mare,si avem nevoie sa fim indrumati pentru rezolvarea acesteia cat mai corect. Voi detalia in ordine cronologica aceasta problema. Sotul meu lucreaza la o firma de 2 ani si jumatate in functia de director de vanzari. Anul trecut pentru o peioada de 6 luni a fost numit director executiv,interimar.Dupa cele 6 luni si-a reluat functia precedenta,si anume cea de director de vanzari. A venit in firma o persoana,care a tot fost director executiv si a fost dat afara,si readus,si tot asa,iar dupa ce a venit acesta la o perioada relativ scurta sotul meu s-a trezit cu o informare pe mail ca din cauza problemelor financiare cu care se confrunta firma trebuie sa ii scada salariul considerabil si sa ii schimbe functia in sef de birou.Asta nu ar fi asa o problema daca era doar o informare,doar ca pe mail i s-a atasat si un document cu aceste lucruri pe care sa le semneze cu o luna in urma,in situatia in care acesta a semnat in calitatea de director de vanzari,si a lucrat sub aceasta functie. S-au incercat o gramada de intimidari,sotul meu nu a semnat,intre timp nu s-a simtit bine,are anumite probleme de sanatate,am fost cu el la urgenta. A cerut concediul de odihna pentru o perioada,tinand cont ca are 30 si ceva de zile de luat,nu i-a fost acordat,pe motiv ca nu este in perioada in care a facut el cerere,si ca i se va acorda la momentul respectiv,fara probleme,tinand cont de faptul ca nimeni nu i-a concediu in perioada ceruta. Tin sa mentionez ca are contract de munca pe nedeterminata si nu are abateri disciplinare sau orice altceva. Din acet motiv,si-a luat concediu medical,o tot tine asa,nu stim exact ce sa facem, In ultimele zile am constatat si ca noul director a redirectionat toate ,mailurile sotului meu catre el,avem si dovada,ceea ce noi stim ca este violarea corespondentei si a intimitatii,mailurile nu le mai primeste pe toate. Vrem sa fim sfatuiti ce sa facem,ni s-a tot spus sa ii dam in judecata,dar nu stim daca am avea sorti de izbanda. Astept cu mare nerabdare sfaturile dumneavostra. Multumesc. Buna ziua, Un prim aspect de mentionat este ca modificarea contractului de munca se poate face doar cu acordul partilor. Micsorarea salariului este considerata o modificarea a contractului de munca, rezulta ca pentru a opera aceasta modificare este necesar acordul sotului dvs. Intimidarile sunt practicate in general de angajatori in situatia in care doresc sa obtina un anumit rezultat. Desi pot reprezenta presiuni greu de gestionat, va sfatuiesc sotul sa nu cedeze acestor intimidari. In al doilea rand, din cele relatate de dvs reiese intentia Angajatorului de a-l concedia pe sotul dumnevoastra. In cazul in care acesta va fi concediat si cele relatate de dvs sunt sustinute de probe, eu va sfatuiesc sa va adresati instantei si sa contestati decizia de concediere. Problemele de sanatate au legatura cu situatia de la munca? Au primit si alti colegi un e-mail referitor la scaderea cuantumului salariului? | Raluca ANA 0744.92.13.28 av.anaraluca@gmail.com | |
|
|
|
25-11-2013 |
 | Luciana Vizitator |
| Buna ziua. Multumesc frumos pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns. In legatura cu problemele de sanatate,acestea le avea de ceva timp,dar intr-adevar s-au agravat cumva in urma conditiilor in care lucreaza,si anume stat mult in masina,pe scaun,in picioare,aer conditionat,ceea ce nu ii face deloc bine. S-a procedat in acelasi mod cu inca cativa colegi de ai lui,unii au acceptat sa lucreze in noile conditii avand copii si rate la banca,unul singur dintre ei nu a acceptat si a si plecat de la aceasta firma. Deci dupa parerea dumneavostra ar trebui sa ii dea in judecata. Intrebarea mea este mai exact sa se intoarca la serviciu si sa vada ce se va intampla atunci sau ii poate actiona acum in instanta? Din ceea ce v-am relatat sunt suficiente probe pentru a castiga un proces? De asemenea ,violarea corespondentei despre care v-am relatat in prima postare poate fi folosita ca proba? O zi frumoasa. | |
|
|
|
25-11-2013 |
|
| Luciana a scris pe 25-11-2013: Buna ziua. Multumesc frumos pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns. In legatura cu problemele de sanatate,acestea le avea de ceva timp,dar intr-adevar s-au agravat cumva in urma conditiilor in care lucreaza,si anume stat mult in masina,pe scaun,in picioare,aer conditionat,ceea ce nu ii face deloc bine. S-a procedat in acelasi mod cu inca cativa colegi de ai lui,unii au acceptat sa lucreze in noile conditii avand copii si rate la banca,unul singur dintre ei nu a acceptat si a si plecat de la aceasta firma. Deci dupa parerea dumneavostra ar trebui sa ii dea in judecata. Intrebarea mea este mai exact sa se intoarca la serviciu si sa vada ce se va intampla atunci sau ii poate actiona acum in instanta? Din ceea ce v-am relatat sunt suficiente probe pentru a castiga un proces? De asemenea ,violarea corespondentei despre care v-am relatat in prima postare poate fi folosita ca proba? O zi frumoasa. Buna ziua, Pentru a va spune daca este vorba despre violarea corespondentei este necesar sa cunosc care este protocolul stabilit in legatura cu utilizarea platformei informatice in cadrul societatii angajatoare, mai precis regulile privitoare la utilizarea e-mailului. In momentul de fata se contureaza posibilitatea ca Angajatorul sa comita un abuz. Sesizarea instantei trebuie sa aiba loc in momentul in care s-a concretizat acel abuz. Prin urmare eu va sfatuiesc sotul sa se intoarca la locul de munca si in functie de atitudinea angajatorului, vom putea stabili in continuare ce trebuie sa faca. O zi frumoasa, | Raluca ANA 0744.92.13.28 av.anaraluca@gmail.com | |
|
|
|
25-11-2013 |
 | Luciana Vizitator |
| Multumesc pentru sfaturi. Tot ce vreau sa mai mentionez este faptul ca nu exista nici un protocol cu privire la mail. Este mailul lui personal,cu parola,la care in mod normal numai el ar trebui sa aiba acces. Multumesc. O dupa-amiaza placuta. | |
|
|
|
25-11-2013 |
|
| Luciana a scris pe 25-11-2013: Multumesc pentru sfaturi. Tot ce vreau sa mai mentionez este faptul ca nu exista nici un protocol cu privire la mail. Este mailul lui personal,cu parola,la care in mod normal numai el ar trebui sa aiba acces. Multumesc. O dupa-amiaza placuta. In aceasta situatie este vorba de violarea secretului corespondentei | Raluca ANA 0744.92.13.28 av.anaraluca@gmail.com | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |