Forum avocaţi > Dreptul muncii

Firma in insolventa, refuza sa plateasca salariile restante pe motiv ca nu detine nici un bun.

28-11-2013
Vizitator
Stimate domn/Stimata doamna,

Ma numesc Camelia, am lucrat timp de 4 ani la o firma de constructii civile, perioada in care salariile au fost virate mereu cu intarziere.
In ianuarie 2013, firma a intrat in procedura de insolventa din proprie initiativa cu intentia de reorganizare.
In primele luni ale acestui an, s-au virat salarii pentru lunile in curs, relativ la timp, dandu-ne sperante ca firma se va redresa si noi ne vom primi salariile restante care nu sunt putine deloc. In schimb, din luna iulie nu am mai primit nici un ban. Din octombrie am cerut sa mi se desfaca contractul de munca, cu posibilitatea de a lua somaj.
Mentionez ca patronul firmei mai detine o alta firma, firma pt care eu am lucrat. Nu doar eu ci majoritatea salariatilor; o parte eram angajati la o firma, cealalta parte la cealalta firma dar toti am lucrat pt ambele firme, amandoua fiind in insolventa.
De curand m-am adresat administratorului judiciar al firmei cu intentia de a afla cum imi pot recupera salariile neplatite iar acesta mi-a zis ca firma la care am lucrat nu detine nici un bun, aceastea fiind pe cealalta firma si nu are nici bani de incasat in urma lucrarilor executate deoarece si acestea au fost facute tot pe cealalta firma. Asadar, nu am nici o sansa de a-mi recupera salariile. Poate va intrebati de ce am continuat sa lucrez la aceasta firma cand am vazut ca patronul nu isi respecta obligatiile contractuale.. pt. ca am fost dusa cu zaharelul, pt ca patronul inca promite celor care mai sunt angajati la acest moment ca firma isi va reveni si toti salariatii isi vor primi banii (desi curand se va declara falimentul ambelor firme, conform spuselor administratorului judiciar).

Spuneti-mi va rog, considerati ca intr-adevar nu pot face nimic pentru a-mi recupera salariile restante? Firma va intra in faliment si pur si simplu va scapa de datoriile pe care le are fata de angajati?
Va multumesc anticipat pentru atentia acordata solicitarii mele. Sper ca m-am facut inteleasa.

Cu respect,
Camelia
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.