Forum avocaţi > Dreptul muncii

Concediu neefectuat

27-06-2017
Vizitator
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti: In luna mai, anul in curs, mi-am dat demisia de la fostul angajator, incetarea cotractului de munca s-a incheiat prin acordul partilor. In cursul anului, am efectuat 11 din cele 21 zile concediu . Intrebarea este: angajatorul trebuie sa-mi plateasca cele 10 zile concediu neefectuat pe anul in curs sau nu? Multumesc!
Răspunde
 29-06-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Zilele de concediu se acorda proportional cu durata contractului de munca. Cele 21 zile de concediu sunt aferente unei perioade lucrate de 12 luni. Daca in cursul acestui an dvs. ati lucrat doar 5 luni aveati dreptul doar la 9 zile de concediu pentru acest an. Daca ati mai avut zile de concediu restante de pe anul trecut, acelea trebuiesc platite.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-07-2017
Vizitator
dar in cazul in care nici nu s-a luat concediu si nici banii nu au fost achitati, este adevarat ca angajatorul nu este obligat sa plateasca mai mult de 18 luni?
multumesc
Răspunde
 13-07-2017
Vizitator
Asa cum a spus si doamna avocat pentru cele 5 luni de munca aveati dreptul la 9 zile de concediu.Faptul ca ati efectuat 11 zile de concediu diferenta de 2 zile trebuie platita de catre dumneavoastra catre angajator. Daca in aceste 5 luni nu s-au efectuat cele 9 zile de concediu atunci angajatorul trebuie sa va plateasca in momentul efectuarii lichidarii plata celor 9 zile de concediu.În ceea ce priveşte achitarea sumei datorate pentru zilele de concediu de odihnă neefectuate înainte de încetarea contractului de muncă, aceasta se face, de obicei, odată cu plata ultimului salariu. De exemplu, dacă unui angajat i se achită salariul în data de 15 a fiecărei luni şi contractul său încetează în data de 31 august, acesta va primi ultimul salariu -- precum şi suma aferentă compensării în bani a zilelor de concediu neefectuate -- în data de 15 septembrie.

De reţinut este că, odată cu încasarea banilor pentru zilele de concediu neefectuate, salariaţii trebuie să primească de la angajatori o dovadă a acestei plăţi.
Răspunde
 06-10-2021
Vizitator
Buna ziua.Am si eu o întrebare legata de concediul de odihna si lichidare. Am luctrat din Octombrie 2020 pana in 10 Septembrie 2021 cand mi-am dat demisia si am facut sesizare si la Itm pentru neregulile din firma. Concediu pe anul acesta am avut doua zile in Iunie si alte cateva incepand cu 31 August pana pe 9 Septembrie. Salariul pe care-l luam in mana era 2700 pe contract minimul pe economie.. Am luat lichidare 300 roni.... Este posibil asa ceva??? Menționez ca, cei de la Itm nu au facut nimic... Pot merge pe alta cale impotriva fostului angajator??Contabila i-mi spusese ca, am de luat in jur de 1000 de roni. Mulțumesc frumos
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.