|
30-08-2017 |
 | Melinda
|
| Buna seara, sunt angajata la o clinica privata si incepand cu data de 18.08.2017 sunt in perioada de preaviz, iar in momentul de fata doresc sa ma angajez la o alta firma , prin urmare am inaintat o cerere de lichidare la zi cu data de 29.08.2017. Ulterior am fost instiintata ca nu mi se aproba aceasta cerere, si "sfatuita" sa imi continui activitatea pana la sfarsitul preavizului , citez : " sa nu ma pun rau cu el" (administratorul ). As dori sa stiu ce se poate intampla in cazul in care eu nu ma mai prezint la locul de munca?( mentionez ca in data de 29 si 30 nu m-am prezentat la servici). In afara de faptul ca imi vor inceta contractul de munca fortat(disciplinar) si eventual retinerea ultimului salariu , ma poate afecta in vreun alt fel aceasta decizie de a nu respecta preavizul? Va multumesc frumos !! | |
|
|
|
31-08-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Buna ziua, Daca nu respectati perioada de preaviz, nu vi se retine tot salariul, ci doar zilele pe care nu le-ati lucrat efectiv. Angajatorul are dreptul sa va dea in judecata daca i-ati cauzat prejudicii prin faptul ca nu v-ati prezentat la munca, respectiv va poate obliga la despagubiri in masura in care poate dovedi o legatura directa intre paguba pe care o pretinde si nerespectarea obligatiei de a veni la munca in perioada de preaviz. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
19-09-2017 |
| Buna ziua, Imi pot inainta demisia la zi daca refuz sarcinile zilnice ce.mi sunt aduse la cunostinta in lipsa fisei postului? Precizez ca sunt agent vanzari iar pana in acest moment eu nu am semnat nicio fisa a postului,a regulamentului intern,nicio fisa de instruire in domeniul securitatii si sanatatii in munca. Ca agent de vanzari esti supus unor riscuri avand in vedere ca circul km intregi si se poate intampla un accident. | |
|
|
|
20-09-2017 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| Art 81 alin 8 din Codul muncii prevede ca : (8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă. Aceasta este ceea ce dvs. numiti "demisie la zi".Lipsa fisei postului, neaducerea la cunostinta a prevederilor Regulamentului intern, neinstruirea si nesemnarea fisei de SSM -reprezinta incalcari ale obligatiilor care revin angajatorului si care va indreptatesc la demisie fara preaviz. | |
|
|
|
|
12-05-2022 |
 | Carmen Vizitator |
| Buna ziua, Am o intrebare, va rog, cum sa procedez in cazul in care din rea vointa, nu se vrea semnarea fișei de lichidare si ma amână depășind termenul legal de încheiere ai contractului de munca, precizez ca aceasta in baza căreia se va întocmi decizia de încetare CM, imi este necesară la noul loc de munca. O altă problemă ar fi că nu vor sa elibereze extras din refuz al si acesta cerut de către noul angajator.Va multumesc | |
|
|
|
12-05-2022 |
 | Carmen Vizitator |
| Buna ziua, Am o intrebare, va rog, cum sa procedez in cazul in care din rea vointa, nu se vrea semnarea fișei de lichidare si ma amână depășind termenul legal de încheiere al contractului de munca, precizez ca aceasta in baza căreia se va întocmi decizia de încetare CM, imi este necesară la noul loc de munca. O altă problemă ar fi că nu vor sa elibereze extras din revisal si acesta cerut de către noul angajator.Va multumesc | |
|
|
|
12-05-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Depuneti o plangere la ITM. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-05-2022 |
 | Carmen Vizitator |
| Va multumesc mult. Am notat si adresa e mail afișată in raspunsul dvs | |
|
|
|
12-05-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Nu trebuia sa o notati, ptr ca acea adresa de email este inclusa in "semnatura" mea, nu are legatura cu raspunsul si nu va este de ajutor. Petitii si sesizari la inspectia muncii depuneti online la: https://www.inspectiamuncii.ro/petitii-si-sesizari Daca angajatotul nu-si indeplineste obligatiile legale, ori sesizati ITM, ori il actionati in justitie. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |