Forum avocaţi > Dreptul muncii

Recuperarea sporului de noapte.

31-12-2013
Vizitator
Buna ziua,am o intrebare: lucrez intr-o firma de 4 ani si jumatate in 3 schimburi si nu am primit spor de noapte niciodata,va rog sa-mi spuneti si sa ma ajutati in legatura cu aceasta problema si ce ar trebui sa fac pt a-mi recupera sporul de noapte de cand m-am angajat si pana in prezent.Pot sa-i actionez in instanta?si ce sanse as avea de castig sau pierdere.Multumesc.
Răspunde
 04-01-2014

0744921328
av.anaraluca@gmail.com
SORIN1981 a scris pe 31-12-2013:
Buna ziua,am o intrebare: lucrez intr-o firma de 4 ani si jumatate in 3 schimburi si nu am primit spor de noapte niciodata,va rog sa-mi spuneti si sa ma ajutati in legatura cu aceasta problema si ce ar trebui sa fac pt a-mi recupera sporul de noapte de cand m-am angajat si pana in prezent.Pot sa-i actionez in instanta?si ce sanse as avea de castig sau pierdere.Multumesc.

Buna seara,

Puteti introduce o actiune pentru plata sporului de noapte insa doar pe ultimii trei ani. Din punctul meu de vedere sansele sunt in favoarea dvs, daca lucrurile stau asa cum mi le-ati prezentat.

Pentru mai multe informatii, va stau la dispozitie,

.

(3) Durata normala a timpului de lucru, pentru salariatul de noapte, nu va depasi o medie de 8 ore pe zi, calculata pe o perioada de referinta de maximum 3 luni calendaristice, cu respectarea prevederilor legale cu privire la repausul saptamanal.

(4) Durata normala a timpului de lucru pentru salariatii de noapte a caror activitate se desfasoara in conditii speciale sau deosebite de munca nu va depasi 8 ore pe parcursul oricarei perioade de 24 de ore decat in cazul in care majorarea acestei durate este prevazuta in contractul colectiv de munca aplicabil si numai in situatia in care o astfel de prevedere nu contravine unor prevederi exprese stabilite in contractul colectiv de munca incheiat la nivel superior.

(5) In situatia prevazuta la alin. (4), angajatorul este obligat sa acorde perioade de repaus compensatorii echivalente sau compensare in bani a orelor de noapte lucrate peste durata de 8 ore.

Raluca ANA
0744.92.13.28
av.anaraluca@gmail.com
Răspunde
 29-01-2014
Vizitator
buna seara.Mi s-a spus ca sporul de noapte este introdus in salariul de incadrare,se poate asa ceva? De la 1 aprilie anul trecut s-a schimbat contractul de munca si se lucreaza de noapte 7 ore si de dimineta si dupa masa 8 ore jumate si trebuie sa merg sambata la lucru pt a recupera pauzele.Mentionez ca nu am primit nici un contract cu privire la aceasta schimbare al contractului,sau act aditional.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca as avea vreo sansa in instanta pt a-mi recupera sporul de noapte si daune.Multumesc.
Răspunde
 03-02-2014
Vizitator
buna seara.Mi s-a spus ca sporul de noapte este introdus in salariul de incadrare,se poate asa ceva? De la 1 aprilie anul trecut s-a schimbat contractul de munca si se lucreaza de noapte 7 ore si de dimineta si dupa masa 8 ore jumate si trebuie sa merg sambata la lucru pt a recupera pauzele.Mentionez ca nu am primit nici un contract cu privire la aceasta schimbare al contractului,sau act aditional.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca as avea vreo sansa in instanta pt a-mi recupera sporul de noapte si daune.Multumesc.
Răspunde
 03-02-2014
Vizitator
SORIN1981 a scris pe 29-01-2014:
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.