Forum avocaţi > Dreptul muncii

Demisia la zi

06-01-2014
Vizitator
sunt barman de profesie, lucrez la un club din Cluj napoca din luna octombrie 2012, contractul este pe perioada nederminata.De o luna s-a schimbat managerul localului si au aparut tensiuni la locul de munca, in special intre mine si respectivul, in 5 ianuarie m-a anuntat ca sunt concediat cu efect imediat.motivele sunt neclare, managerul sustinand ca nu imi fac datoria cum trebuie.As vrea sa stiu daca am dreptul la preavizul de 15 zile sa nu?
Răspunde
 06-01-2014

0744921328
av.anaraluca@gmail.com
Bogdan a scris pe 05-01-2014:
sunt barman de profesie, lucrez la un club din Cluj napoca din luna octombrie 2012, contractul este pe perioada nederminata.De o luna s-a schimbat managerul localului si au aparut tensiuni la locul de munca, in special intre mine si respectivul, in 5 ianuarie m-a anuntat ca sunt concediat cu efect imediat.motivele sunt neclare, managerul sustinand ca nu imi fac datoria cum trebuie.As vrea sa stiu daca am dreptul la preavizul de 15 zile sa nu?

Buna ziua,

Vi s-a comunicat decizia de concediere? Ati fost concediat sau v-ati dat demisia?In cazul in care aveti decizia de concediere, in continutul acesteia trebuie sa se precizeze un articol in temeiul caruia raporturile de munca au incetat. Reveniti cu aceste informatii si va voi putea da un raspuns mai detaliat sau puteti sa imi trimiteti pe adresa de e-mail de mai jos decizia pentru a ma uita peste ea.

Raluca ANA
0744.92.13.28
av.anaraluca@gmail.com
Răspunde
 07-01-2014
Vizitator
Decizia de concediere a fost doar verbala, nu eu mi-am dat demisia ci am fost concediat.Nu mi sa prezentat inca nici o foaie care sa prezinte decizia de concediere.
Răspunde
 07-01-2014

0744921328
av.anaraluca@gmail.com
Buna ziua,

Sfatul meu este sa va prezentati la munca, pentru ca pana la momentul de fata Angajatorul nu avea cum sa inceteze raporturile de munca daca nu v-a comunicat o decizie de concediere. In cazul in care nu va prezentati la munca angajatorul va desface contractul de munca pentru faptul ca nu v-ati prezentat la locul de munca, concediindu-va pentru abatere disciplinara.

In cazul in care va prezentati la locul de munca, iar angajatorul nu va primeste, depuneti o plangere la ITM si de asemena inregistrati la locul de munca o adresa prin care prezentati situatia.

Aceasta practica este destul de des folosita de catre angajatori, bazandu-se pe necunoasterea legii de catre salariat.

Raluca ANA
0744.92.13.28
av.anaraluca@gmail.com
Răspunde
 05-02-2014
Vizitator
Buna ziua,am o nelamurire si as dori ca dvs sa ma lamuriti sau chiar sa imi dati un sfat.Am condus fara permis auto,am fost prinsa,am recunoscut tot printr-o declaratie la politie,nu am antecedente penale.Mi s-a spus de la politie ca nu mai pot da examen pt permis auto timp de 1 an.Un avocat ma poate ajuta in acest proces care va urma,sa scap cu o amenda si sa pot sustine examenul pt obtinerea permisului de conducere mai repede?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.