Forum avocaţi > Dreptul muncii

Ma obliga sa fac cerere de concediu de odihna pentru zilele legale libere de Paste 6 si 9 aprilie

27-03-2018
Vizitator
Sunt de religie reformata, in codul muncii scrie clar ca cei de alta religie legala decat crestina cu ocazia celor trei sarbatori religioase anuale au dreptul la doua zile libere.
Mie mi s-a spus ca mi se acorda 2 zile cu ocazia sarbatorilor de Paste, adica 30 martie-Vinerea Mare, si 2 aprilie-a doua zi de Paste, insa pentru zilele legale libere de 6 si 9 aprilie trebuie sa fac cerere de concediu de odihna. Mentionez ca toata institutia la care lucrez este inchisa de sarbatori legale.
Este legal sa mi se ceara acest lucru?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspunde
 27-03-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
In primul rand, daca toata institutia este inchisa cu ocazia sarbatorilor legale de Paste, este normal si perfect legal sa se rezolve si situatia persoanelor de alta religie, prin acordarea de concediu fara plata sau de odihna, pentru zilele care exced celor acordate conform Codului muncii. Deoarece Codul muncii prevede la art. 139 alin 1, ultima liniuta, ca, pentru persoanele apartinand altor culte religioase, se acorda 2 zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, este legala modalitatea de acordare.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-03-2018
Vizitator
Am o preblema cu concubina mea nu mai stam impreuna din care avem si un baietel problema e ca ea a fugit si a luat copilu cu ea acum mar interesa daca as reusi ca in istanta sa castig copilu tinand cont ca ea mai are o fetita abandonata in cipru e decazuta din drepturile parintesti iar acuma unde este ea am gasit dovada ca face vidio cheat si poze indecente iar ea nu lucra si nu are nici un domiciliu stabil iar eu munces. Cu acte acu mar interesa daca am sanse sa pot sa castig copilu tinand cont ca nu are nici un domiciliu stabil sta cu forme ilegale si detin dovezi ca nu are grije de copil si nu are cu ce sa il intretina iar eu am toate necesarele pentru a creste baietelul
Răspunde
 30-03-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Da, ati putea obtine stabilirea domiciliului copilului la dvs, in functie de ceea ce ati afirmat.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.