Forum avocaţi > Dreptul muncii

Mutare angajați pe alta firma

30-03-2018

Firma la care sunt angajata face transferul angajaților de pe o firma pe alta. Procedura în care consta aceasta mutare este demisia angajatului , urmată de o cerere de angajare apoi întocmirea unui nou contract.In momentul de fata eu sunt însărcinată în 4 luni.Eu n am nici o garanție ca mie o sa mi faca reangajarea în condiția în care mă aflu .La ITM am fost și mi au spus ca sa nu semnez demisia pana nu am și noul contract însă după cum spuneam mai întâi tb sa faci cerere apoi noul contract.Pentru a nu rămâne pe dinafară ce soluție ar fi ...oare un concediu de risc pt sarcina ar ajuta sau dacă firma veche se va dizolva tot în pierdere as ieși?
Răspunde
 09-04-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Este o situatie mai delicata, datorita modului in care au ales sa faca angajarea pe noua firma. Pentru mai multa siguranta, va recomand sa nu semnati nicio demisie.Chiar daca legea prevede ca in situatia dvs. CIM nu se desface din initiativa angajatorului, nimic nu il opreste sa nu va incheie alt contract, daca va dati demisia. Pentru dvs. trebuie sa gaseasca alta solutie, deoarece nu aveti siguranta ca vor face o noua angajare la cealalta firma. Un concediu pentru risc de sarcina nu va ajuta.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.