Forum avocaţi > Dreptul muncii

Schimbarea uni contract determinat in nedeterminat la o institutie de stat

08-04-2018
Vizitator
Buna ziua si Hristos a inviat ! Am sustinut un concurs la o institutie de stat pentru un post nedeterminat. La aceasta institutie eu am deja un contract determinat pana pe data de 30 august anul acesta. Intrebarea mea este daca in urma concursului la care sunt admisa, institutia este obligata sa imi schimbe contractul in termen de 15 zile , sau ramane cel pe durata determinata pana se incheie termenul si dupa incheierea termenului se incheie un nou contract. Va multumesc !
Răspunde
 09-04-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
In mod normal, deoarece ati sustinut si castigat concursul, ar trebui sa fiti incadrata imediat pe postul pentru care ati concurat, cel cu CIM pe durata nedeterminata.Nu este vorba despre schimbarea contractului, ci de incadrarea pe postul castigat prin concurs.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-04-2018
Vizitator
Fiind vorba de aceeasi functie numai ca acum este pe durata nedeterminata trebuie sa imi faca un act aditional la contract acum , sau este legal sa astepte pana pe 30 august sa se termine contractul nedeterminat . Au un termen de 15 zile sau il poate face cand vrea. Va intreb aceste lucruri deoarece au trecut deaja 8 zile de la afisarea finala a rezultatelor si nu m-au chemat sa fac o cerere sau sa semnez ceva. Va multumesc anticipat.
Răspunde
 09-04-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Nu conteaza ca este aceeasi functie: trecerea de la CIM pe durata determinata la nedeterminata nu se face prin concurs.Deci nu are importanta ca exista un CIM pe durata determinata pana pe 30 august. Cat timp ati sustinut un concurs si l-ati castigat trebuie semnat noul CIM, nu act aditional la contractul vechi. A doua zi dupa afisarea rezultatelor trebuia sa semnati CIM pe durata nedeterminata, pentru care ati dat concursul. Nu stiu ce problema este unde lucrati dvs. de au trecut 8 zile si nu ati semnat noul contract.Dvs. nu trebuie sa faceti nicio cerere.Ar fi bine sa ii intrebati de ce nu se s-a semnat contractul in urma cu 8 zile.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-04-2018
Vizitator
Va multumesc mult d-na avocat. Maine cand ma duc la servici o sa ma duc la serviciul RUNOS sa vad ce se intampla.
Răspunde
 06-05-2018
Vizitator
Buna ziua d/na avocat ! Daca am intrat la o scoala postliceala la sectiunea buget si lucrez la o institutie mai am dreptul la concediu de formare profesionala ? Va multumesc anticipat.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.