Forum avocaţi > Dreptul muncii

Incetare contract

12-04-2018
Vizitator
Buna ziua, pe 06.04.2018 am depus cererea de încetare a contractului de munca începând cu 10.04.2018, cerere care nu a fost depusă la personal ( am aflat ulterior). Tot in data de 10.04 am încheiat un alt contract full time la alta companie. Angajatorul anterior ma solicita sa refac cererea cu data de 12.04 în condițiile în care eu am început activitatea de 2 zile la alta companie. Cât de legal este ceea ce se întâmplă? În intervalul 10-12 pot fii trecută că absent nemotivat si sa se desfacă contractul în baza altui articol? Consider că eu mi-am îndeplinit atribuțiile depunând cererea în timp util dar cum mă poate afecta o decizie neconformă cererii mele de încetare CIM?
Menționez că anterior acestei întâmplări reprezentantul companiei mi-a solicitat să fac cererea fără să menționez data încetării deoarece am ore suplimentare și zile de Co si dorea să completeze el data după ce vor fii recuperate. Am refuzat considerând ca în acest mod nu voi beneficia de plătirea orelor si CO. Din motive tehnice îmi comunica ca nu a trimis cererea și trebuie să o refac dar nu cred că este legal atâta timp cât eu m-am angajat în altă companie. Cum pot proceda?
Răspunde
 12-04-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Cat timp ati depus cererea, este doar vina persoanei care nu a lasat ca ea sa isi urmeze cursul si sa ajunga la RU. Nu aveti de ce sa o refaceti cu alte date.Zilele de CO neefectuate se platesc la lichidare, ca si orele suplimentare.Lasati vechea firma sa isi rezolve problemele pe care tot ea le-a generat.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.