Forum avocaţi > Litigii

Credit cesionat

06-09-2018
Vizitator
Buna Ziua

Am un contract de credit de nevoi personale din 2007 in moneda EUR, cu Banc Post, care a fost cesionat in 2012 catre EFG NEW EUROPE FINDING II B.V Olanda, iar acum catre Eurobank Ergasias.
Despre acest lucru am fost informata la Banc Post, de catre functionara , ca nu pot sa achit rata acolo, ca nu mai am credit la Banc Post, nu stie ce-i de facut, sa astept sa ma contacteze cineva.
Acum dupa cca. 2luni am primit o scrisoare de la Eurobank :
* Dupa cum v-am informat in corespondenta anterioara........*-corespondenta anterioara nu a existat,
In scrisoarea asta mi se aduce la cunostiinta ca: Eurobank este noul creditor, si ca este reprezentat in Romania de Piraeus Bank unde trebuie sa-mi achit ratele in continuare.
Am mai multe nelamuriri:
- Avand in vedere ca ca mai apropiata sucursala Piraeus Bank , este la mai mult de 100km, sunt niste cheltuieli suplimentare in fiecare luna, cu plata ratelor - transfer/transport -, sunt obligata sa le suport tot eu
- Este legal, etic ca fara stirea, acordul meu se fac aceste lucruri
- Eurobank poate sa ma oblige la plata neavand nici un contract,act aditional semnat?
- Circula zvonuri ca deja transferul creditului ptr. EFG New Europe Finding ar fi fost ilegala, ca s-au luat niste dobanzi in mod abuziv
- Ce trebuie facut in situatia asta?
Răspunde
 06-09-2018

Cluj-Napoca
0743496349
avocat_carmenmatei@yahoo.com
Buna ziua!
Ca sa inteleg ordinea cesionarii creditului Dvs. a fost urmatoarea:
Bancpost (contractat credit), Bancpost cesioneaza in 2012 catre EFG NEW EUROPE FINDING II B.V Olanda, ulterior cine cesioneaza catre Eurobank Ergasias si cand? (Bancpost sau EFG?)
Eurobank este creditorul final (cesionarul) reprezentat in Romania de catre Pireus Bank (banca unde trebuie sa va achitati ratele).
Exista posibilitate sa fi contestat / contestati cesiunea de contract de credit. La fel, exista posibilitatea de a expedia un raspuns la utlima notificare prin care sa ii puneti in vedere sa va comunice contractul de cesiune, data cesionarii, ce anume s-a cesionat catre Eurobank (tot contractul, cu ipoteca cu tot, dobanzi, penalitati sau creditul initial?), ca nu ati primit pana acum nicio instiintare privitoare la cesiune si sa va faca dovada existentei unei corespondente anterioare cu data si semnatura Dvs.
In plus, o persoana juridica nu poate fi reprezentata printr-o alta persoana juridica, in cazul Dvs. Eurobank Ergasias prin Pireus Bank in situatia in care se va ajunge la un proces.
Intr-adevar, exista numeroase discutii privind practica bancilor de a-si cesiona portofolii de credite si daca cesionarul (persoana care cumpara portofoliul) are sau nu calitate de creditor, daca poate sau nu sa perceapa dobanda, penalizari, daca este o persoana juridica autorizata ca institutie financiara etc.
Insa trebuie sa actionati prompt, intrucat sunt situatii in care unele aspecte sunt legate de exercitarea unor contestatii, actiuni in anumite termene, care odata depasite nu mai pot fi exercitate si sunteti astfel lipsita de orice aparare si buna de plata.
Cu stima,

Avocat Carmen MATEI
telefon: 0743496349*
e-mail: avocat_carmenmatei@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.