|
27-05-2021 |
 | 99bottles_of_beer_on_the_wall Vizitator |
| Tudor B., observ ca iti place sa nu platesti pentru servicii care se taxeaza! :))) | |
|
|
|
25-03-2022 |
 | Aliss40 Vizitator |
| Bună seara. Am încheiat un contract de asistență juridică pt reprezentare în instanță, intr-un dosar de litigii de muncă . La 2 zile avocatul a trimis cererea de chemare în judecată, iar în urmatoarea zi am încasat în cont suma care reprezenta obiectul acțiunii. Eu i-am comunicat verbal avocatului că o să renunț la judecată în cazul în care mi se vor vira banii. O lună de zile avocatul nu m-a mai contactat. Dosarul nu a primit momentan termen, este doar înregistrat. Onorariul prevăzut în ctr.nu l-am achitat deoarece eu vreau să renunț la această cerere. Acum avocatul mi-a spus că se va prezenta la proces chiar dacă eu nu vreau acest lucru și va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată și ononariul lui cf contractului pt că vrea să - și recupereze neapărat banii. In contract scrie clar că se poate rezilia în momentul în care nu a fost achitat onorariul, dar avocatul nu vrea. Ce pot să fac să rezov această situație? | |
|
|
|
26-03-2022 |
| Se poate rezilia de avocat, dar suma poate să fie executată. Cel mai bine și corect ar fi ca dvs să fiți de acord să achitați o parte din onorariu, deoarece avocatul a prestat deja o parte din serviciile pentru care a fost angajat. Vorbiți cu avocatul și înțelegeți-vă asupra onorariului parțial. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
11-11-2022 |
 | Florin Vizitator |
| Buna seara, Am contractat serviciile unui avocat pentru a recupera o datorie de la cineva. Dupa ce m-a amanat un an de zile (mi-a spus doar ca a depus o plangere la politie fara a face si dovada ei) i-am cerut restituirea onorariului. Dupa 3 luni de amanari am depus o plangere la barou (intre timp nu mai locuiesc in acel oras si am transmis-o pe mail). Baroul mi-a respins cererea pe motiv ca avocatul a declarat ca mi-a restituit onorariul, lucru care nu este adevarat. In decizia baroului scrie ca este definitiva. Ce ma sfatuiti sa fac? Avocatul a mintit la barou, nu am primit nici un ban din onorariu. Multumesc! | |
|
|
|
13-11-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Notificati in prima faza avocatul ca doriti rezilierea contractului si restituirea integrala sau partiala a onorariului intr-un termen determinat, in functie de serviciile juridice prestate, in caz contrar va trebui sa va adresati instantei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-11-2022 |
 | Florin Vizitator |
| Multumesc pentru rapuns! I-am scris pe whatsapp (am comunicat pe aceasta cale), a fost de acord cu restituirea onorariului, doar ca a invocat diverse motive (cont blocat, iban dictat gresit la banca etc). I-am dat si un termen pe care daca il incalca voi depune plangere la barou (ceea ce am si facut). Am crezut ca facand plangere la barou se va rezolva, nu inteleg de ce baroul nu a solicitat alte probe si a considerat declaratia avocatului de buna. Spuneti ca va trebui sa ma adresez instantei, carei instante? Ar trebui sa caut alt avocat si sa-l dau in judecata pe avocatul respectiv? | |
|
|
|
10-10-2023 |
 | Dana Vizitator |
| Bună ziua! Am încheiat un contract de asistenta juridică cu un domn avocat pe care am dorit să-l închid după câteva luni, nemaiavând nevoie de serviciile dansului, însă în momentul în care i-am solicitat un document care să ateste încheierea contractului și faptul ca onorariul a fost achitat în întregime către dansul, am primit răspunsuri evazive de genul “simpla comunicare verbala de închidere este suficientă”, “noi nu avem un document pe care să-l eliberăm și să specifice închiderea relațiilor”. În situația în care eu am semnat contractul de asistență juridică și după ce am notificat ca vreau să încheiem contractul nu am primit niciun document doveditor există riscul de a avea probleme pe viitor? | |
|
|
|
17-10-2023 |
 | Av. Ioana Moisescu Vizitator |
| Dana, contractul dintre un avocat si client poate fi denuntat unilateral de catre oricare dintre parti, dar si de comun acord. Din pacate te-a informat gresit colegul avocat ca nu ar exista un document pe care il puteti face. Este chiar recomandat ca in astfel de cazuri sa se incheie un act care sa ateste incheierea relatiilor si plata oricaror obligatii, mai ales pentru ca contractul de asistenta juridica este titlu executoriu. | |
|
|
|
17-10-2023 |
| Florin a scris pe 13-11-2022: Multumesc pentru rapuns! Spuneti ca va trebui sa ma adresez instantei, carei instante? Ar trebui sa caut alt avocat si sa-l dau in judecata pe avocatul respectiv? Este de competenta judecatoriei. Apelati la un avocat care cel putin sa va redacteze cererea si sa va dea consultanta, pentru ca va fi greu sa gasiti pe cineva care sa va si reprezinte impotriva unui coleg (eu cel putin nu as face asa ceva). | |
|
|
|
17-10-2023 |
 | Dana Vizitator |
| Av. Ioana Moisescu a scris pe 17-10-2023: Dana, contractul dintre un avocat si client poate fi denuntat unilateral de catre oricare dintre parti, dar si de comun acord. Din pacate te-a informat gresit colegul avocat ca nu ar exista un document pe care il puteti face. Este chiar recomandat ca in astfel de cazuri sa se incheie un act care sa ateste incheierea relatiilor si plata oricaror obligatii, mai ales pentru ca contractul de asistenta juridica este titlu executoriu. Mulțumesc frumos pentru răspuns! Ce pot face în cazul în care dansul refuza să-mi ofere un document care să atestă încetarea colaborării și dovada achitării tuturor obligațiilor? Domnul avocat insistă ca renunțarea verbală este suficientă și ca dosarul meu nu mai reprezintă o prioritate pentru dansul, așa ca nu mă poate ajuta cu niciun document. Citez; “funcționăm pe încredere, nu suntem ca la bancă să primești document de închidere a creditului, simplul fapt ca ai anunțat este suficient”. Pentru mine, însă nu este suficient, vreau să fiu sigură ca nu o sa am probleme în viitor, însă efectiv refuza sa-mi ofere orice dovada a încetării contractului. | |
|
|
|
18-10-2023 |
| Puteti trimite o notificare de denuntare a contractului prin executor judecatoresc, dar aceasta va putea atesta doar incetarea colaborarii nu si achitarea obligatiilor. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |