Forum avocaţi > Litigii

Probleme mari cu firma care ne ridica casa

23-02-2021

Buna ziua , am incheiat cu firma X un contract de executie sa ne ridice casa la rosu. Am cazut de-acord cu pretul cerut pentru materiale si pentru manopera , firma se va ocupa si de achizitionarea materialelor.
Prima factura (pt beton) a fost de 31.000lei 55mc, i-am achitat factura .Am semnat si receptia cand a ajuns betonul pe santier.Dupa aceea mi-au dat o factura de inca 30.000lei ( nisip . pietris ,plasa fier +transport asta era trecut pe factura ) am achitat si asta si am semnat proces vb de receptie cand au ajuns materialele .
Problema este urmatoarea m-am interesat de la statia de la care au luat betonul acesta a costa in jur de 12.000lei iar restul materialelor (din a doua factura ) nu costa mai mult de 10.000lei . Acum firma ma notificat pe mail ca ca vor sa denunte unilateral contractul de executie fara sa dea motivul pentru care vor sa nu mai lucreze( In contract scrie ca ambele parti pot pune capat raporturilor contractual unilateral ,in orice moment si fara vrio consecinta trimitand o notificare in termen de 1 zii de la data la care notificare producere efecte ).
Intrebarile sunt :
Ce pot sa fac?
Eu am crezut ca in banii respectivi intra mai multe materiale NU doar ce au scris ei pe factura....
Pot sa le fac plangere la politie?
Daca ii dau in judecata as avea sanse sa recupar banii? Pretul cerut de ei este dublu catre triplu pe materiale , iar ei le cumpara la 30-40% din valoarea cu care le vand ?Este corect asa ceva? Ne-am inteles ca o sa achizitioneze materialele ei dar nu ma gandeam ca o sa se intample asa ceva.
Iar acuma ma anunta ca denunta unilateral contractul fara motiv , justificand ca au dreptul de a cere denuntarea unilaterala in baza art.5 alin .1 a contractului de executie .Eu cred ca motivul este ca vor sa pastreze banii si nu pot cere majorarea sumei , de-asta doresc sa nu mai continue ca nu se poate realiza lucrarea . In contract scrie pret materiale X pret manopera Y , NU exista deviz pentru materiale.
Ce sa fac? Va rog ajutor , eu doream sa imi construiesc casa iar banii sunt luati de la banca si nu stiu ce sa mai fac si nu am bani sa imi permit si un avocat. Va multumesc frumos pentru toate raspunsurile !!
Răspunde
 21-06-2021
Vizitator
Din ceea ce observ, pe baza clauzei din contract mentionata de dvs., aceasta "firma" ar putea folosi aceasta strategie de inselatorie a clientilor in mod constant, nu doar la dvs., ci la toti clientii. Modul de operare pare sa fie achizitionarea materialelor la suprapret, dupa incheierea contractului cu clientii in care e specificata clauza de anulare a contractului fara invocarea unui motiv cu notificare prealabila de 1 zi, astfel incat ei sa se poata opri inca de la achizitionarea materilalelor si sa scoata profit, nemaifiind nevoiti sa execute lucrarile ulterioare. E o modalitate de inselatorie putin mai elaborata.
Castig de caz nu veti avea impotriva lor, dandu-i in judecata, deoarece ei nu au specificat intr-un act semnat o suma estimativa initiala, ci doar dupa ce au achizitionat materialele v-au dat facturile cu "suprapretul" dat de ei, iar dvs. ati facut greseala fenomenala de a semna fisa de receptie cu "suprapreturile" lor, acceptand acele sume exagerate. Dvs. trebuia sa NU semnati fisa de receptie de la bun inceput, trebuia sa REFUZATI si sa NU semnati contractul cu ei, ulterior! Puteati merge la o alta firma careia sa ii solicitati un pret estimativ initial, iar daca erati de acord, sa acceptati colaborarea cu ei, daca nu - nu.
Asa, dvs. veti pierde in majoritatea cazurilor, cu exceptia unui singur caz, deoarece simplul motiv ca exista alti distribuitori cu preturi ale materialelor de contructii mai ieftine NU constituie un motiv obiectiv de castig in instanta impotriva lor, pe baza demonstratiei mele anterioare, ei invocand faptul ca firma lor are preturile pe care vi le-a dat si pe care le-ati acceptat semnand fisa de receptie. Daca doreati alte preturi, contractati o alta firma!
Ati comis o eroare grava, in cazul de fata nu mai aveti ce face, cu exceptia cazului in care ati demonstra in instanta posibila modalitate de inselatorie a firmei cu modul de operare enuntat - in caz ca e o practica constanta a firmei, si doar cu multa documentatie si dovezi obiective.
Raspunsul scurt: ati pierdut.
Răspunde
 21-06-2021
Vizitator
Trebuia sa refuzati materialele, sa nu le platiti, sa nu semnati nicio fisa de receptie, si sa va cautati o alta firma de constructii cu preturi rezonabile care sa nu incerce sa isi insele clientii!
Răspunde
 21-06-2021
Vizitator
Cu modul acela de operare al firmei: vanzarea materialelor la suprapret si clauza de anulare a contractului fara motiv oricand doreste, firma s-a asigurat juridic ca pe acea cauza pe care o invocati, va castiga in instanta cu usurinta in majoritatea cazurilor.
Răspunde
 21-06-2021
Vizitator
Ei cumpara materiale de constructii ieftin si vi le vand dvs. scump - la "suprapret". Daca acceptati, e problema dvs. si suportati consecintele!
Răspunde
 21-06-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Prezentati-va cu contractul la un avocat ca sa verifice ce portite legale va ofera.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.