Forum avocaţi > Litigii

Succesiune dificila de partajat

04-08-2013
Vizitator
Buna ziua,
Sunt cetatean român cu domiciliul în Belgia si concubina tatalui meu decedat acum 2 luni în România, mostenitoare prin testament a jumatate din apartamentul proprietate personala a tatalui dinainte de concubinaj, avînd propria dînsii casa, doreste sa ramâna in apartamentul tatii fara sa-mi dea o recompensa sau cu o recompensa foarte mica fata de valoarea de o suta de mii de Ron pe grila notariala. Ma loveste atît de mult prefacatoria, smecheria, cu care sunt tratata, încît doresc sa nu obtina ce vrea chiar cu riscul de a pierde eu mostenirea. Ma tem ca prin proces i se poate atribui apartamentul pentru locuire, eu fiind obligata sa astept cine stie cîti ani.
Va rog sa-mi spuneti ce pot face !
Multumesc,
Cu toata stima,
Petala51
Răspunde
 05-08-2013
Bucuresti
0762710907
Pentru a clarifica problema apartamentului, trebuie sa urmati urmatorii pasi:
1. Dezbaterea succesiunii. Aceasta se poate realiza cu costuri mai reduse si timp mai scurt la un notar de la ultimul domiciliu al defunctului dvs. tata. Daca nu doriti/ nu aveti motive sa atacati testamentul, atunci cel mai bine este sa dezbateti succesiunea la notar. In urma succesiunii astfel dezbatute, veti dobandi in coproprietate cu fosta concubina a tatalui dvs. apartamentul in discutie.

2. Pentru a clarifica situatia apartamentului, trebuie sa realizati partajul succesoral. Avand in vedere ca nu doriti ca apartamentul sa ramana in posesia concubinei sau in cazul in care ramane sa fiti despagubita, trebuie sa sesizati instanta de judecata cu o cerere de partaj. Instanta in urma porbelor administrate va decide cui i se va atribui apartamentul. Aici depinde numai de dvs. cum veti sti sa folositi probe si argumente in favoarea dvs. iar pentru o problema atat de delicata va recomand consultarea unui avocat care sa va reprezinte in intreg procesul.

Cu stima,
Av. Madalina Pascu

Av. Madalina Pascu
Cabinet de Avocat Madalina Pascu
www.pascu.eu
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.