|
12-10-2016 |
 | Michaela Vizitator |
| Buna ziua. Am avut un credit facut la BRD in 2012 si dupa un an, partea financiara s-a schimbat (si eu, si sotul am ramas fara serviciu) si am facut o refinantare tot la BRD unde rata nu mai era 1000 lei ci 700 lei. Am reusit sa platim cateva luni dupa care iar am intampinat greutati si ca urmare creditul a fost transferat catre o firma recuperatoare TOP FCATORING, carora le-am platim cam in fiecare luna intre 200 si 500 lei dupa pobibilitati. Apoi in mai 2016 creditul s-a intors la BRD si nu am fost contactata de nimeni sa ma informeze ce s-a intamplat cu creditul in acest timp. Pana ieri, cand am primit o scrisoare de la SC CREDITEXPRESS Financial Services SRL care ma anunta ca am datorie catre SVEA EKONOMI AB, o firma din Suedia care sunt parteneri pentru CREDITEXPRESS. Acum as vrea sa intreb daca este legal ... stiu ca era inclus in proiectul de ORDONANTA DE GUVERN 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, faptul ca nu se permite cesionarea contractului si a creantelor catre o entitate care nu are sediul social sau o sucursala in Romania. Practic SVEA EKONOMI AB sunt doar parteneri-colaboratori...sau prin statutul acesta este legala treaba? Si am si sunat la ei sa vad ce spun. Raspunsul este sa platesc o suma de 3052,00 lei pe luna timp de 12 luni. Si logic nu am cum sa platesc acesti bani lunar. I-am informat ca am posibilitatea unei rate de 300 sau 400 lei pe luna deoarece avem si un minor in intretinere din 2013. Raspunsul doamnei de la CREDITEXPRESS a fost ca se accepta pana la urma si plati partiale dar imi va creste debitul in acest caz.....este legal asa? Nu stiu ce sa fac sa gasesc o solutie de rezolvare...sau care sunt urmarile finale daca imi trimit dosarul la executor? Mentionez ca nu am nici eu si nici sotul meu nici un bun in proprietate. Stam cu chirie.... Multumesc anticipat si sper sa gasesc cumva o rezolvare . | |
|
|
|
12-10-2016 |
 | Sigint
|
| In primul rand nu sunt avocat, doar o persoana fizica care s-a reprezentat singura in justitie cu un anumit succes. Insa sunt destul de familiarizat cu situatia dumneavoastra. In primul rand, sper din toata inima ca ati primit si pastrat chitantele pentru toate platile partiale pe care le-ati facut catre recuperatori. Apoi strangeti toate plicurile cu notificari pe care le-ati primit de la BRD si recuperatori, in special cele prin care sunteti anuntati de declararea scadentei anticipate a creditului de catre BRD si cele referitoare la cesiunea creantei dumneavoastra intre diferite firme. Cu toate documentele trebuie sa mergeti la un avocat pentru o consultatie care va costa 150-300 lei. Acesta sau aceasta va va spune ce trebuie sa faceti in continuare. In principiu, si accentuez in principiu, ar trebui sa opriti orice plati si sa se faca demersuri pentru a se identifica cine are drept asupra creantei dumneavoastra si a se lamuri intinderea creantei. De situatia dumneavoastra evident abuzeaza firmele de recuperare, care calculeaza ilegal dobanzi bancare. Daca veti continua aceste plati chiar si partiale nu veti reusi niciodata sa achitati datoria. In plus, va puteti trezi ca platiti unei firme care nici nu detine creanta dumneavoastra. Totusi este si un aspect pozitiv, daca pot spune asa. Situatia dumneavoastra, chiar daca mai mult ca sigur ati facut plati degeaba, este una fericita pentru ca nu ati fost executati silit (cand termenul de formulare a unei contestatii este de doar 15 zile) si, in consecinta, avocatul are timp suficient la dispozitie pentru analizarea situatiei si identificare celei mai bune cai de solutionare. Succes ! | |
|
|
|
29-01-2018 |
 | GEORGE Vizitator |
| am fost in aceeasi situatie. am cautat si am studiat toata legislatia care da dreptul bancilor sa cesioneze datoriile clientilor fara a le aduce la cunostinta fapta, am vazut conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca recuperatorii si am constatat repede ca intre brd si cei doi recuperatori este o cardasie nerusinata. am fost convins ca instanta imi va da dreptate si va anula executarea inceputa. procesul a durat cca 2 ani dar a meritat. nu am platit decat taxa de timbru pe care am recuperat-o. desi nu sunt jurist m-am reprezentat singur in instante, faptele fiind clare. amanunte pot oferi prin mail, documentatia fiind destul de stufoasa. ramaneti cu speranta ca puteti rezolva in instanta aceasta talharie. | |
|
|
|
01-02-2018 |
 | Mihaela Vizitator |
| Buna ziua, Am aceeasi problema si m-ar interesa documentele de care dispuneti. Adresa mea de e-mail este chestiuta01@gmail.com. Multumesc. | |
|
|
|
04-02-2018 |
 | Annamaria
|
| Cum ati reusit sa rezolvati problema? Si eu sunt in situatia de a avea conturile blocate. Avem vreo sansa sa castigam impotriva recuperatorilor daca nu am platit creditul? | |
|
|
|
08-02-2018 |
 | Annamaria
|
| Ati fi amabil sa ma ajutati si pe mine spunandu-mi cum ati redactat cererea de raspuns la intampinare? Din pacate nu imi permit un avocat si nu stiu cum as putea sa o redactez. Multumesc! | |
|
|
|
24-06-2018 |
 | Ioana Vizitator |
| Si eu am o problema cu asta.As dori sa stiu si eu cum ati procedat | |
|
|
|
25-06-2018 |
 | Sigint
|
| Totul pleacă de la data când ați efectuat plata și dacă s-a început executarea silită împotriva dumneavoastră. În cazul în care au trecut mai mult de 3 ani de la ultima plată efectuată băncii, șansele de a vă opune unei executări silite sunt mari. Cu toate acestea, pentru a vă reprezenta singur sau singură în fața instanței nu este o treabă deloc simplă. De asemenea, trebuie achitată o taxă de timbru judiciar de 10 % din suma contestată, dar nu mai mult de 1.000 lei. În cazul în care datoria este mai mică de 3 ani și a fost cesionată, ar trebui să ajungeți la o înțelegere cu recuperatorul. Cum am procedat eu ? Am avut un prim meci prin 2005 și eram conștient că o să urmeze și altele. Așa că m-am pus cu burta pe carte. Am căutat cazuri asemănătoare pe internet, am cumpărat Codul civil și Codul de procedură civilă și am studiat sute de nopți (fără nicio exagerare). Totuși nu trebuie să neglijăm rolul avocaților. La primul meu meci am consultat întâi un avocat (cam 200 lei la banii de acum). Când am început să mă familiarizez cu modul de formulare a unor acțiuni în instanță am cerut la doi prieteni avocați să se uite puțin peste varianta finală întocmită de mine, asta de vreo 3 ori. În prezent nu-mi fac probleme. Totuși, atunci când pierd la judecătorie și mă văd nevoit să fac o contestație mai sus, la tribunal, și eu apelez la un avocat pentru că decizia tribunalului este finală și nu vreau să-mi asum un risc prea mare. Am căutat cu răbdare un avocat bun. Am avut oferte într-o plajă uriașă (de la 500 la 3.000 lei !) și încet încet, după vreo 3-4 încercări, m-am decis la o colaborare permanentă. Din ce spun doamna Ioana și Ana Maria, se pare că au conturile blocate, ceea ce înseamnă că a început executarea silită. În acest caz, aveți doar 15 zile calendaristice, de la primirea plicului trimis de executor, să formulați și să depuneți la judecătorie o Contestație la executare. Dacă nu aveți nici cea mai vagă idee, acest lucru vă este imposibil. Mie mi-ar trebui cam 5-7 zile pentru o asemenea sarcină. Și nu aș face acest lucru pentru altcineva. De ce ? Pentru că am avut în 2 ani trei cazuri aproape identice cu 3 credite de la IFN-uri. La aceeași judecătorie, judecători diferiți au dat 3 hotărâri complet diferite (justiția este oarbă): acceptarea contestației cu desființarea titlului executoriu și a actelor de executare; acceptarea parțială a contestației și desființarea doar a actelor de executare; respingerea contestației. Oameni buni, sunt IFN-uri rapace care pentru 350 de lei neplătiți au început să ceară penalități de peste 6.000 lei ! Din păcate, actuala legislație nu ne mai apără din oficiu împotriva acestor abuzuri, ci trebuie noi să ne apărăm drepturile ! Este adevărat că la mulți dintre noi situația financiară este precară, dar să riști să fii dat afară din casă pentru o datorie de 500-2.000 lei, pentru că ai lăsat lucrurile să degenereze este o adevărată tragedie. O consultație la avocat (studierea dosarului este 200-300 lei) trebuie privită în asemenea cazuri ca achiziționarea unui medicament salvator de viață. Și mai ales nu trebuie lăsată situația să degenereze. Adică, dacă știm că ne vom pierde serviciul și nu vom mai plătii ratele, să profităm de liniștea dinaintea furtunii și să ne căutăm un avocat. La fel dacă au început să ne sune recuperatorii. Pentru că în momentul în care începe executarea silită, în termenul de 15 zile pe care îl avem să reacționăm, este destul de târziu. Existând un termen suficient de mare până la o eventuală declanșare a executării silite, avocatul vă poate oferii plata în rate a onorariului, iar dacă se ajunge la proces și câștigați, primiți toți banii înapoi, inclusiv cei dați avocatului. De unde puteți începe din timp lupta împotriva recuperatorilor ? Un buchet de flori, cafea și bomboane consilierei juridice de la serviciul dumneavoastră sau un coniac bun dacă este bărbat. Sigur vă va da sfaturi prețioase și eventual vă poate recomanda un avocat. Personal mă pot uita peste actele dumneavoastră, însă în niciun caz nu este timp efectiv dacă deja a început executarea silită sau să întocmiți un răspuns la întâmpinare, care are termen 10 zile. Sfatul general dat celor ce au început să fie căutați de recuperatori: NU PLĂTIȚI NICI MĂCAR UN LEU ÎN CONTURILE INDICATE, fără să vă consultați cu un avocat sau cu o persoană care știe despre ce vorbește. Mulțumesc ! | |
|
|
|
16-08-2018 |
 | Marius Vizitator |
| Buna ziua, Am primit de la banca x o citație prin care trebuie sa plătesc o anumită suma de bani pentru care firma la care lucrez are de plătit la banca o anumită suma de bani. Transferul de datorie s-a făcut printr-un contract de transfer creanțe ( nu am idee ce semnifica) Ma puteți ajuta cu o explicație și ce ar trebui sa fac? | |
|
|
|
20-09-2018 |
 | Gheorghiu Ioana Vizitator |
| Ma puteti ajuta si pe mine cu detaliile cazului dumneavoastra? Ce documentatii ati avut nevoie si cum ati reusit sa stopati executarea silita? Astept raspunsul dumneavoastra pe adresa de mail ioana.gheorghiu_08@yahoo.com . Va multumesc | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |