|
06-02-2017 |
 | Carmen Vizitator |
| Buna ziua, am primit de la banca un sms in care sunt anuntata ca am o poprire de 700 de lei de pa primaria unde am avut domiciliu in urma cu 4 ani , suma fiind din spusele doamnelor de acolo amenzi de la transportul in comun. Intrebarea mea este au dreptu sa puna poprire pe indemnizatia si alocatia copilului ? Citisem un articol in care spune ca pe indemnizatie , alocatie nu se poate pune poprire specific ca doar bani astia imi intra in cont lunar. Multumesc | |
|
|
|
07-02-2017 |
| Indemnizația pt cresterea copilului si alocatia nu pot face obiectul niciunei popriri. Temei legal art.728 alin.7 Cpc si art.20 (1) OUG 111/2010. Luati legătură cu executorul si faceti dovada naturii sumelor care intra in acel cont. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
07-02-2017 |
 | Avocat Urian Georgiana ✓ BRASOV 0754861299 georgiana.urian@yahoo.com
|
| Carmen a scris pe 06-02-2017: Buna ziua, am primit de la banca un sms in care sunt anuntata ca am o poprire de 700 de lei de pa primaria unde am avut domiciliu in urma cu 4 ani , suma fiind din spusele doamnelor de acolo amenzi de la transportul in comun. Intrebarea mea este au dreptu sa puna poprire pe indemnizatia si alocatia copilului ? Citisem un articol in care spune ca pe indemnizatie , alocatie nu se poate pune poprire specific ca doar bani astia imi intra in cont lunar. Multumesc Potrivit prevederilor art. 729, alin 7 din Codul de Procedura Civila, referitor la limitele urmaririi veniturilor banesti: "(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii." Singura forma in care ati fost instiintata de infiintarea popririi este acel sms? Solicitati de la banca actele prin care s-a infiintat poprirea si formulati o contestatie la executare, intrucat nu este legal ca aceste sume de bani reprezentand alocatie si indemnizatie sa faca obiectul executarii silite. | Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. | |
|
|
|
|
09-02-2017 |
 | Carmen Vizitator |
| Da ! Doar acel sms in care era specificat la sfarsit : Directia de plati si ipozite Ceanu-Mare | |
|
|
|
09-02-2017 |
 | Avocat Urian Georgiana ✓ BRASOV 0754861299 georgiana.urian@yahoo.com
|
| Carmen a scris pe 09-02-2017: Da ! Doar acel sms in care era specificat la sfarsit : Directia de Depuneri dovezi la banca in sensul ca sumele poprite din respectivul cont reprezinta alocație si indemnizație. | Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. | |
|
|
|
|
05-10-2018 |
 | Deaconu Ana Maria Vizitator |
| Buna seara ! As dori si eu un raspuns la o intrebare daca se poate .Primesc alocatia fetiței pe card la Cec si mi sa spus ca mi sa facut proprire ca am o datorie către o firmă de cosmetice ,vreau sa stiu daca au acest drept ,cardul fiind facut special pentru alocație ,imi blochează bani si trebuie sa merg la ghișeu pentru deblocare ,să astept si mai primesc 55lei din 85lei.Multumesc! | |
|
|
|
06-10-2018 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Trebuie sa faceti contestatie la executare, adica sa contestati actul de poprire si modalitatea de executare. Nu stiu daca mai sunteti in termen. Contactati urgent un avocat caruia sa-i aratati actele ca sa-si poata exprima o opinie pertinenta.. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
06-10-2018 |
| Alocația nu poate face obiectul vreunei popriri, de niciun fel. Contul bancar însă da, poate fi poprit. Faceti dovada la executor asupra naturii sumei de bani intrată în cont si va ridica poprirea. Dacă e vb doar de o 84 lei nu merita sa faceti vreo contestație în instanta caci aveti costuri excesive în raport de suma. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
14-10-2018 |
| ALOCATIILE DE STAT PENTRU CRESTERE MINOR NU POT FACE OBIECTUL NICI UNEI EXECUTARI !!! Va duceti la banca si aratati ca in cont primiti alocatia copilului. Bancile va deblocheaza lunar contul doar pentru aceaste sume pe care le si ridicati. Se intampla ca oamenii sa nu aibe bani pentru contestatii la executare dar, plangerile penale impotriva bancilor pentru abuz in serviciu pe aceasta tema au fost destule. In consecinta bancile nu popresc sau nu ar trebui sa popreasca acesti bani si nu vireaza banii de alocatie catre institutiile executoare sau executori. Banii raman in banci pana va duceti sa ii ridicati. Chiar si daca din greseala au virat banii vor indreapta greseala pentru ca la o eventuala plangere catre BNR bancile sunt amendate pentru aceste fapte. Amenzile aplicate bancilor nu sunt mici si risca chiar inchiderea. DECI, DRAGI MAMICI - DUCETI-VA LA BANCI SI RIDICATIVA BANII CE REPREZINTA ALOCATIILE COPIILOR. Temeiul legal - art. 729, alin 7 din Codul de Procedura Civila, referitor la limitele urmaririi veniturilor banesti: "(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii." | Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18) | |
|
|
|
|
10-12-2018 |
 | Pascu Alina Vizitator |
| Buna ziua am si eu o intrebare am avut o poprire acum cateva luni pe indemnizatia copilului am luat legatura cu executorul in cazul acesta si am ajuns la intelegerea de a platii 200 de lei lunar am platit 2 luni apoi nu am mai reusit sa platesc 3 luni. Se mai poate sa imi puna din nou poprirea in cazul acesta? | |
|
|
|
10-12-2018 |
| Pascu Alina a scris pe 10-12-2018: Buna ziua am si eu o intrebare am avut o poprire acum cateva luni pe indemnizatia copilului am luat legatura cu executorul in cazul acesta si am ajuns la intelegerea de a platii 200 de lei lunar am platit 2 luni apoi nu am mai reusit sa platesc 3 luni. Se mai poate sa imi puna din nou poprirea in cazul acesta? Da, dar nu pe Indemnizația pentru cresterea copilului si alocatie. Aceste sume nu pot face obiectul niciunei popriri. | Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18) | |
|
|
|
|
12-12-2018 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Avocatib@yahoo.com a scris pe 10-12-2018: Pascu Alina a scris pe 10-12-2018: Buna ziua am si eu o intrebare am avut o poprire acum cateva luni pe indemnizatia copilului am luat legatura cu executorul in cazul acesta si am ajuns la intelegerea de a platii 200 de lei lunar am platit 2 luni apoi nu am mai reusit sa platesc 3 luni. Se mai poate sa imi puna din nou poprirea in cazul acesta? Da, dar nu pe Indemnizația pentru cresterea copilului si alocatie. Aceste sume nu pot face obiectul niciunei popriri. Buna ziua. Pana cand se va recupera intreaga suma executata va putea sa va puna poprire pe orice venituri, cu exceptia indemnizatiei pentru cresterea copilului si alocatiei. In sustinerea celor mentionate mai sus sunt prevederile art. 729 alin. 7 din Codul Civil care statueaza foarte clar in sensul ca: Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
08-02-2019 |
 | Lucreția Vizitator |
| Bună cu o întrebare la dumneavoastră sunt giranta la cineva și nu mai plătește îmi trage din salariu mai am și rate la brd care nu leam mai putut plăti poate sa îmi pună de 2ori propire și încă ceva de când nu am mai plătit la brd nu mai am acces la alocația de stat a lui copil de un an nu o mai iau ce pot face vreau un sfat | |
|
|
|
03-03-2019 |
 | Liliana T Vizitator |
| Buna ziua. Tocmai ce am primit un plic de la executorul judecatoresc cu o adresa catre Agentia pentru Plati prin care le solicita sa nu imi mai achite mie indemnizatia si alocatia copiilor, ci sa le transfere in contul lui? Stiu ca nu are voie, conform Codului de procedura civila, sa puna poprire pe indemnizatie si alocatie, dar sa i se transfere in contul lui aceste plati, invocand art 729 C proc. Civila? Multumesc! | |
|
|
|
03-03-2019 |
| Lucreția a scris pe 08-02-2019: Bună cu o întrebare la dumneavoastră sunt giranta la cineva și nu mai plătește îmi trage din salariu mai am și rate la brd care nu leam mai putut plăti poate sa îmi pună de 2ori propire și încă ceva de când nu am mai plătit la brd nu mai am acces la alocația de stat a lui copil de un an nu o mai iau ce pot face vreau un sfat Solicitati ca alocatia sa va vina prin mandat postal. Pt sumele blocate reprezentand alocatia solicitati executorului o adresa care sa ridice partial poprirea doar cu privire la aceste sume. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
03-03-2019 |
| Liliana T a scris pe 03-03-2019: Buna ziua. Tocmai ce am primit un plic de la executorul judecatoresc cu o adresa catre Agentia pentru Plati prin care le solicita sa nu imi mai achite mie indemnizatia si alocatia copiilor, ci sa le transfere in contul lui? Stiu ca nu are voie, conform Codului de procedura civila, sa puna poprire pe indemnizatie si alocatie, dar sa i se transfere in contul lui aceste plati, invocand art 729 C proc. Civila? Multumesc! Adresa respectiva este ilegala si ar tb anulata pe calea unei contestatii la executare. Vorbiti si cu cei de la Agentai de plati caci nu cred sa ii dea curs desi legal ar putea avea calitatea de tert poprit si sa fie obligata prin lege sa vireze aceste sume. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
09-10-2019 |
 | Iacob Florentina Vizitator |
| Buna ziua,astazi printr-un mesaj de la banca am fost instintata ca am poprire pe suma de 550 lei de la Administratia Finantelor Publice Constanta. Eu primesc alocatia si indemnizatia pe card si mi se opreste suma de 550 lei. Am vazut ca nu se fac popriri pe alocatii si indemnizatii. Eu sunt din Constanta si locuiesc in Bucuresti,ce trebuie sa fac,unde sa merg pentru informatii si rezolvarea acestei probleme. Va multumesc | |
|
|
|
09-10-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| La adm. fin.Constanta care a instituit poprirea. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
10-10-2019 |
| Iacob Florentina a scris pe 09-10-2019: Buna ziua,astazi printr-un mesaj de la banca am fost instintata ca am poprire pe suma de 550 lei de la Administratia Finantelor Publice Constanta. Eu primesc alocatia si indemnizatia pe card si mi se opreste suma de 550 lei. Am vazut ca nu se fac popriri pe alocatii si indemnizatii. Eu sunt din Constanta si locuiesc in Bucuresti,ce trebuie sa fac,unde sa merg pentru informatii si rezolvarea acestei probleme. Va multumesc Încercați să trimiteți un email la AFP Constanța prin care să sesizați situația dacă vă este greu să ajungeți la acolo. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
19-02-2020 |
 | Ionuț Vizitator |
| Buna ziua. Am o proprie pe salariu de 33% și executorul a trimis și la banca unde am indemnizația de creștere copil și alocația să-mi fie blocat contul. Ce pot face in acest caz? Va mulțumesc anticipat. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |