Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Litigii

Cesiunea de contract de credit este acelasi lucru cu cesiunea de creanta?

16-08-2017

Buna ziua.

Sunt executat silit din cauza unui contract incheiat cu BRD in 2012. Am primit notificarea in 2014 in care scrie ca: a fost cesionat dosarul meu de credit catre kredyt inkaso, dupa care mai jos scrie ca acelasi kredyt inkaso a cesionat in favoarea agio plus creanta pe care o avea impotriva mea dobandita prin contractul de cesiune creante incheiat cu brd. Am vreo sansa daca fac contestatie?

Multumesc,

Dragos Constantin
Răspunde
 18-08-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Cesiunea de creanță,ca notiune juridica,se refera la transferul catre cesionar a tuturor drepturilor pe care cedentul le are în legătură cu creanța cedată, precum și drepturile de garanție și toate celelalte accesorii ale creanței cedate. Creanța este cedată prin simpla convenție a cedentului și a cesionarului, fără notificarea debitorului. Cesiunea de creanţă este valabil încheiată prin realizarea acordului de voinţă al părţilor, fără să fie necesară vreo altă formalitate suplimentară.
Este normal sa se procedeze asa: bancile cedeaza, la un moment dat, creantele debitorilor lor, catre alte firme care se ocupa cu recuperarea creantelor.In final, banca isi recupereaza creanta, iar firma sau firmele care s-au ocupat de recuperare, isi recupereaza, la randul lor, cheltuielile facute. De aceea constatati ca aveti mai multi bani de dat, decat stiati dvs. Nu aveti de ce sa faceti contestatie, decat daca, doriti sa platiti si mai multi bani...inutil.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-02-2018

Si eu ma aflu intr-o situatie asemanatoare. Ati rezolvat ceva cu problema ?
Multumesc!
Răspunde
 05-02-2018

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Trebuie sa faceti contestatie la executare urgent. Aveti 15 zile de la primirea unei somatii/notificari de la executorul judecatoresc.
Daca incearca doar firma de recuperare sa ia legatura cu dvs, nu ii bagati in seama. Nu le vorbiti, nu le scrieti, nu le raspundeti al telefon, nu semnati nimic, nu va angajati la nimic in fata lor..
O banca nu poate cesiona UN CONTRACT DE CREDIT decat catre alta banca. Recuperatorii de creante nu sunt banci, sunt niste SRL-uri. NU le dati bani.
CESIUNEA CREANTEI, adica a datoriei, este altceva, iar o cesiune de creanta nu constituie un titlu executoriu.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-02-2018

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Dr4g0sh a scris pe 16-08-2017:
Buna ziua.

Sunt executat silit din cauza unui contract incheiat cu BRD in 2012. Am primit notificarea in 2014 in care scrie ca: a fost cesionat dosarul meu de credit catre kredyt inkaso, dupa care mai jos scrie ca acelasi kredyt inkaso a cesionat in favoarea agio plus creanta pe care o avea impotriva mea dobandita prin contractul de cesiune creante incheiat cu brd. Am vreo sansa daca fac contestatie?

Multumesc,

Dragos Constantin

Parerea mea este ca ati fi putut foarte bine sa contestati si sa castigati.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.