Forum avocaţi > Pensii

Când mă pot pensiona?

08-08-2018
Vizitator
Bună ziua. sunt născut în 14.10.1959, am 38 de ani vechime, dintre care 10 ani și 11 luni in grupa I de muncă și 5 ani și 9 luni in grupa a II a.va rog sa-mi spuneți de când mă pot pensiona. Mulțumesc mult! Ion B.
Răspunde
 08-08-2018
Vizitator
Limita de varsta la 59 ani.
Răspunde
 08-08-2018
Vizitator
Va mulțumesc! Sa aveți o zi frumoasa!
Răspunde
 20-02-2019
Vizitator
Buna seara.tatal meu născut în martie1955,are 28 ani ,1luna stagiu cotizat ,din care 11 ani grupa 2.cand se poate pensiona? Multumesc
Răspunde
 20-02-2019
Vizitator
Din datele postate rezulta ca are un stagiu total de cotizare de 31 ani si 10 luni.
Cu acest stagiu doar limita de varsta .l.a 65 ani.
Răspunde
 05-03-2019
Vizitator
Buna seara,

Am handicap accentuat revizuibil pentru o afectiune cardiaca congenitala si operata-inlocuire valva aortica si partial aorta. La obtinerea handicapului am demonstrat cu adeverinta de la Centrul MILITAR ca am fost declarat inapt serviciul militar pentru aceasta afectiune( inainte de perioada de cotizare). Sunt nascut in decembrie 1965, am absolvit facultate ingineri zi, am 29 ani si sase luni cotizare ( din septembrie 1989 continuu) si sase ani si trei luni grupa a doua de munca. Cand pot iesi la pensie si pot beneficia de Art. 58 alin 2 din Legea Pensiilor si un an scutire pentru grupa a doua ? Multumesc anticipat.
Răspunde
 10-03-2019
Vizitator
Buna ziua data 3 10 1962stagiu 31 ani 6 luni din care 9 ani si 3 luni grupa2 notată in carnet munca.daca casa pensiei numi recunoaște gr ce trebuie sa fac? Cum procedez? Multumesc
Răspunde
 12-03-2019
Vizitator
Daca casa nu va lua in calcul anii de grupa, va motiva acest lucru.
Daca greseala apartine angajatorului, veti incerca sa rezolvati pe cale amiabila problema cu angajatorul(adeverinta).

Daca problema nu se poate rezolva pe cale amiamila, veti fi obligat sa apelati la instanta.
Daca diferendul va fi cu casa locala le veti deschide actiune in instanta, acestora.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.