Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Pensii

Copil recunoscut de tata dupa aproape 3ani, are dreptul la pensie retroactiva?

05-09-2018
Vizitator
Buna ziua. Baiatului meu a fost recunoscut la starea civila de catre tata dupa aproape 3 ani de la nasterea acestuia. Niciodata nu a manifestat interes in a cunoste si nu si-a atribuit responsabilitatea unui copil. Am inteles ca nu pot sa ma opun dat fiind faptul ca baiatul este recunoscut doar de mine ca mama. Intrebarea mea este daca baiatul o sa primeasca pensie alimentara din momentul nasterii sau din momentul introducerii unei eventuale plangeri. Si care ar fii obiectul acestei plangeri, abandon de familie? Mentionez ca nu am fost niciodata casatoriti, nici inainte nici dupa nasterea baiatului.
Răspunde
 06-09-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Pensia de intretinere nu o va primi automat.
Daca tatal refuza sa achite de buna -voie pensia de intretinere (sau cuantumul acesteia va nemultumeste), va trebui sa introduceti o actiune in instanta pentru a-l obliga la plata acesteia.
In cadrul actiunii solicitati plata retroactiva.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.