Forum avocaţi > Pensii

Incadrarea in grupa de munca

28-03-2019
Vizitator
Buna ziua.Revin la d.voastra sa ne lamuriti in legatura cu activitatea desfasurata de bucatarii-ospatari in cariera de sulf Calimani-jd.Suceava si incadrarea lor in grupa de munca.Va scriu in numele cumnatei mele care a lucrat ca bucatar-ospatar in aceasta unitate timp de 10 ani intre 1980-1991 si care in prezent este pensionara limita de varsta.Mentionez ca in carnetul de munca este operata gr.III de munca. Restul activitatii l-a desfasurat in conditii normale de munca tot in cantina la minele de mangan ale S.M.Bucovina jd.Suceava.,pana la iesirea la pensie limita de varsta adica 59 ani si 4 luni cu vechime totala de cotizare de 35 ani si 28 zile.
Va rog sa ne spuneti daca aceasta activitate se incadreaza in gr.II de munca conform noilor reglementari din legea pensiilor si ce este de facut.Va multumesc.
Răspunde
 02-04-2019
Vizitator
Bună seara, aș avea și eu o întrebare în legătură cu pensie limită de vârstă?Sunt născută în 1963 01 30.Am lucrat în grupa 2 de muncă 15 ani și câteva luni.Am vechime peste 33 ani lucrați, când pot ieși la pensie?Am văzut pe internet că se dă 4luni la Gr a doua in loc de 3luni.Va mulțumesc anticipat.O seară frumoasă.
Răspunde
 02-04-2019
Vizitator
Limita de varsta la 59 ani si 4 luni.
Pensie anticipata sau anticipata partial la 57 ani si 4 luni.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 41 ani, fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 33 ani, fara stagiul asimilat.
La acest moment aveti aproximativ 36 ani si 9 luni de stagiu.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.