Forum avocaţi > Pensii

Variante pensie anticipata

08-09-2019

Buna seara,
ma numesc Cornel Muntean si as dori un raspuns la urmatoarea situatie:
Nascut l a25 februarie 1958.
Armata in perioada 24 februarie 1978-12 iunie 1979 -1 an 3 luni 18 zile.
Timp lucrat:
ROMANIA,1 IULIE 1979-1 OCTOMBRIE 1999-GRUPA NORMALA DE LUCRU
SPANIA,26 OCTOMBRIE 2001-11 DECEMBRIE 2010
GERMANIA 1 IANUARIE 2014 PANA IN PREZENT.
INTREBAREA MEA ESTE:
CE VARIANTE DE PENSIE ANTICIPATA AM INCEPAND CU DATA DE 25 FEBRUARIE 2021 CAND VOI IMPLINI 63 DE ANI?
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Răspunde
 09-09-2019
Vizitator
Problema este că nu ai decât 20 ani lucrati- in Romania! Desigur, ai lucrat in străinătate, dar acolo nu ai condiții de pensie la 63ani, legislația nu este similară. Vei lua bani frumoși din străinătate, când vei îndeplini condițiile pensionarii de acolo, dar pensie anticipată conform legii pensiilor, NU ai! Nici nu are rost să te gândești la echivalari-renuntari de ani lucrați în străinătate, etc. pentru o pensie anticipata! Oricum adreseaza-te casei naționale de pensii și vei primi un răspuns oficial și te vei lămuri. Asta e părerea mea!
Răspunde
 09-09-2019
Vizitator
Pensie anticipata partiala la 63 ani cu penalizare de 10,8% pana la implinirea varstei de 65 ani.
Răspunde
 09-09-2019
Vizitator
Dl. Carp, dar vechimea, anii de cotizare nu contează? Are doar 20 ani munciți in tara!
Răspunde
 09-09-2019
Vizitator
În condiția de stagiu intră și stagiul realizat in tarile UE.
Răspunde
 06-10-2019

Buna ziua,
ca o completare a celor spuse mai sus ,unde ar trebui sa depun cererea de pensie,in Romania,in Spania sau in Germania?
In Romania detin o casa iar in Spania un apartament pentru care platesc ipoteca.
Multumesc
Răspunde
 06-10-2019
Vizitator
Incercati sa gasiti raspunsul, aici:
https://www.cnpp.ro/web/guest/pensii-internationale
Răspunde
 20-02-2020
Vizitator
Bună ziua, soțul meu are 60 ani și deține certificat de revoltionar,se poate pensiona anticipat? Va mulțumesc
Răspunde
 20-02-2020
Vizitator
Da.
Daca indeplineste conditia de stagiu complet.
Răspunde
 20-04-2020
Vizitator
Am 34 de ani de lucru din care 18 grupa 2 a de muncă sunt născut în 20 iulie 1962 când pot ieși la pensie va mulțumesc anticipat
Răspunde
 20-04-2020
Vizitator
Limita de varsta la 59 ani.
Răspunde
 12-05-2020
Vizitator
Data nasterii 28.01.1965, am stagiu de cotizare de 37 ani, din care 9 ani grupa aIIa.
CIND MA POT PENSIONA ANTICIPAT PARTIAL?
Răspunde
 13-05-2020
Vizitator
Limita de varsta la 59 ani si 9 luni
Pensie anticipata sau anticipata partiala la 57 ani si 9 luni
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 42 de ani, fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 34 ani, fara stagiul asimilat mentionat mai sus.
La acest moment aveti aproximativ 39 ani si 3 luni de stagiu.
Răspunde
 19-09-2020

Buna ziua.
Pentru Dl. Carp,observand ca raspunde pertinent si la obiect intrebarilor ,am o nelamurire.
Exemplu concret:
Depun cerere de pensionare anticipata partiala in data de 01 Martie 2021.
Astept decizia de pensionare care in mod normal ar trebui sa soseasca dupa 45 de zile,sa spunem ca soseste in data de 15 Aprilie 2021.
Intrebare:la primirea deciziei,pozitiva,cat timp mai pot lucra stiind ca trebuie depus un preaviz catre firma unde lucrez,care sunt pasii,concret care trebuie urmati din momentul primirii deciziei,multumesc.
Răspunde
 19-09-2020
Vizitator
Puteti sa lucrati cat doriti.
De retinut:
-Pensia anticipata partiala va fi pusa in plata incepand cu data depunerii incetarii CIM la casa locala si ca stagiul adaugat de la depunerea cererii si pana la punerea in plata(incetarea CIM) vor intra in calcul la data trecerii la pensie de limita de varsta.
Răspunde
 26-09-2020

Pentru pensie anticipata partiala,lucrand in Germania si acte depuse in Romanaia este nevoie de formularele 202 si 207 si daca e nevoie de ele in ce limba trebuie depuse sau in original si traducere?
Răspunde
 27-09-2020
Vizitator
Nu stapanesc acest domeniu.
Poate va lamuriti, aici:

https://www.cnpp.ro/web/guest/informatii-utile-pentru-lucratorii-migranti
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

3

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.