|
08-09-2019 |
 | Cor_cut@hotmail.com
|
| Buna seara, ma numesc Cornel Muntean si as dori un raspuns la urmatoarea situatie: Nascut l a25 februarie 1958. Armata in perioada 24 februarie 1978-12 iunie 1979 -1 an 3 luni 18 zile. Timp lucrat: ROMANIA,1 IULIE 1979-1 OCTOMBRIE 1999-GRUPA NORMALA DE LUCRU SPANIA,26 OCTOMBRIE 2001-11 DECEMBRIE 2010 GERMANIA 1 IANUARIE 2014 PANA IN PREZENT. INTREBAREA MEA ESTE: CE VARIANTE DE PENSIE ANTICIPATA AM INCEPAND CU DATA DE 25 FEBRUARIE 2021 CAND VOI IMPLINI 63 DE ANI? VA MULTUMESC ANTICIPAT | |
|
|
|
09-09-2019 |
 | Vizitator Vizitator |
| Problema este că nu ai decât 20 ani lucrati- in Romania! Desigur, ai lucrat in străinătate, dar acolo nu ai condiții de pensie la 63ani, legislația nu este similară. Vei lua bani frumoși din străinătate, când vei îndeplini condițiile pensionarii de acolo, dar pensie anticipată conform legii pensiilor, NU ai! Nici nu are rost să te gândești la echivalari-renuntari de ani lucrați în străinătate, etc. pentru o pensie anticipata! Oricum adreseaza-te casei naționale de pensii și vei primi un răspuns oficial și te vei lămuri. Asta e părerea mea! | |
|
|
|
09-09-2019 |
 | Carp Vizitator |
| Pensie anticipata partiala la 63 ani cu penalizare de 10,8% pana la implinirea varstei de 65 ani. | |
|
|
|
09-09-2019 |
 | Vizitator Vizitator |
| Dl. Carp, dar vechimea, anii de cotizare nu contează? Are doar 20 ani munciți in tara! | |
|
|
|
09-09-2019 |
 | Carp Vizitator |
| În condiția de stagiu intră și stagiul realizat in tarile UE. | |
|
|
|
06-10-2019 |
 | Cor_cut@hotmail.com
|
| Buna ziua, ca o completare a celor spuse mai sus ,unde ar trebui sa depun cererea de pensie,in Romania,in Spania sau in Germania? In Romania detin o casa iar in Spania un apartament pentru care platesc ipoteca. Multumesc | |
|
|
|
06-10-2019 |
 | Carp Vizitator |
| Incercati sa gasiti raspunsul, aici: https://www.cnpp.ro/web/guest/pensii-internationale | |
|
|
|
20-02-2020 |
 | Stefanescu Violeta Vizitator |
| Bună ziua, soțul meu are 60 ani și deține certificat de revoltionar,se poate pensiona anticipat? Va mulțumesc | |
|
|
|
20-02-2020 |
 | Carp Vizitator |
| Da. Daca indeplineste conditia de stagiu complet. | |
|
|
|
20-04-2020 |
 | 18adi Vizitator |
| Am 34 de ani de lucru din care 18 grupa 2 a de muncă sunt născut în 20 iulie 1962 când pot ieși la pensie va mulțumesc anticipat | |
|
|
|
20-04-2020 |
 | Carp Vizitator |
| Limita de varsta la 59 ani. | |
|
|
|
12-05-2020 |
 | Cami Vizitator |
| Data nasterii 28.01.1965, am stagiu de cotizare de 37 ani, din care 9 ani grupa aIIa. CIND MA POT PENSIONA ANTICIPAT PARTIAL? | |
|
|
|
13-05-2020 |
 | Carp Vizitator |
| Limita de varsta la 59 ani si 9 luni Pensie anticipata sau anticipata partiala la 57 ani si 9 luni Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 42 de ani, fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate). Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 34 ani, fara stagiul asimilat mentionat mai sus. La acest moment aveti aproximativ 39 ani si 3 luni de stagiu. | |
|
|
|
19-09-2020 |
 | Cor_cut@hotmail.com
|
| Buna ziua. Pentru Dl. Carp,observand ca raspunde pertinent si la obiect intrebarilor ,am o nelamurire. Exemplu concret: Depun cerere de pensionare anticipata partiala in data de 01 Martie 2021. Astept decizia de pensionare care in mod normal ar trebui sa soseasca dupa 45 de zile,sa spunem ca soseste in data de 15 Aprilie 2021. Intrebare:la primirea deciziei,pozitiva,cat timp mai pot lucra stiind ca trebuie depus un preaviz catre firma unde lucrez,care sunt pasii,concret care trebuie urmati din momentul primirii deciziei,multumesc. | |
|
|
|
19-09-2020 |
 | Carp Mircea Vizitator |
| Puteti sa lucrati cat doriti. De retinut: -Pensia anticipata partiala va fi pusa in plata incepand cu data depunerii incetarii CIM la casa locala si ca stagiul adaugat de la depunerea cererii si pana la punerea in plata(incetarea CIM) vor intra in calcul la data trecerii la pensie de limita de varsta. | |
|
|
|
26-09-2020 |
 | Cor_cut@hotmail.com
|
| Pentru pensie anticipata partiala,lucrand in Germania si acte depuse in Romanaia este nevoie de formularele 202 si 207 si daca e nevoie de ele in ce limba trebuie depuse sau in original si traducere? | |
|
|
|
27-09-2020 |
 | Carp Mircea Vizitator |
| Nu stapanesc acest domeniu. Poate va lamuriti, aici: https://www.cnpp.ro/web/guest/informatii-utile-pentru-lucratorii-migranti | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |