Forum avocaţi > Pensii

Contestatie la decizia pentru recuperare venituri necuvenit pensii

10-12-2019
Vizitator
In septembrie 2018 am primit decizia de pensionare conf.Legii 567/2004,pensia fiind stabilită conform acestei legi.La data de 19.11.2019 am primit o altă decizie prin care s-a anulat prima decizie si s-a stabilit o nouă pensie de servici însă acum pe lângă prevederile Legii 567/2004 s-a aplicat si art.IX din Legea 544/2017,fiind astfel limitată pensia de servici la media venitului net corespunzator venitului brut ce a constituit baza de calcul a pensiei de serviciu.
Urmare a acestei ultime decizii s-a stabilit un debit reprezentând venituri primite necuvenit pentru perioada 01.09.2018 - 01.11.2019 fiind data o decizie pentru recuperarea acestui debit.
Avand in vedere ca la data cand s-a emis prima decizie de pensionare nu s-a aplicat si prev.art.IX din Lg.59/2017 este culpa mea ? Eu consider că este culpa Casei jud.de pensii si nu eu trebuie sa suport consecințele.
As dori sa fac contestatie împotriva deciziei pentru recuperarea sumelor considerate necuvenit .
Intrebarea mea este: am un temei legal ? Legea 544/2003 este valabilă sau nu ?
Vă mulțumesc.
Cu stima, Olga Popa
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.