Forum avocaţi > Pensii

Pensie de urmas.

14-02-2020
Vizitator
Buna ziua,
am depus dosarul de pensie de urmas dupa sotul meu pe data de 17.11.2019 iar oe data de 31.12.2019 am primit aviz pentru decizia de pensionare iar pe data de 21.01.2020 am primit in alt aviz postal pentru pensie retroactiva. Spun avize postale pentru ca eu sunt la fiica mea in Irlanda, din luna decembrie pentru ca imi ingrijeasc nepotul, pensia am solicitat-o pe card in momentul in care am depus dosarul pentru pensionare. Pe data de 13.02.2020 am primit pensia pe luna Ianuarie iar acum vine intrebarea, ce e pensia retroactiva, de cand se calculeaza, de la data depunerii dosarului sau de la data emiterii deciziei de pensionare si cum intru in posesia acestor bani avand in vedere faptul ca am solicitat pensia pe card si trebuia sa fie virati in cont? Am citit articolele de lege referitoare la pensie dar nu am inteles din ce moment se face plata pensiei.
Răspunde
 14-02-2020
Vizitator
In decizie se precizeaza:
-Plata drepturilor se va face incepand cu............
Incepand cu acea data aveti dreturi din pensie de primit.
Daca nu este in regula, luati legatura cu casa locala, serviciul plati/prestatii si cereti lamuriri.
Răspunde
 14-02-2020
Vizitator
Multumesc pentru raspuns.
As mai avea o intrebare, care sunt demersurile pentru a obtine decizia de pensionare daca nu sunt momentan in tara, pot sa imi trimit fiica care se afla in tara?
Răspunde
 14-02-2020
Vizitator
Legea 263/2010
Art.103
(1) Pensia se acordă la cererea persoanei îndreptățite, a tutorelui sau a curatorului acesteia, a persoanei căreia i s-a încredințat sau i s-a dat în plasament copilul minor, după caz, depusă personal ori prin mandatar desemnat prin procură specială.

Aceasta prevedere se aplica si in cazul de fata.
Răspunde
 14-02-2020
Vizitator
Va multumesc pentru raspunsuri.
O zi frumoasa va doresc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.