Forum avocaţi > Pensii

Depensionare

25-06-2020
Vizitator
Stimate domnule Carp, eu sunt pensionar de boală . Am pensie foarte mică și am găsit un post foarte bine salarizat , munca ușoară dar 8 ore și pe termen lung, dar nu pensionari. Am nevoie de bani și sănătatea e mai buna acuma și vreau să renunț la pensia de boală! Cum trebuie sa procedez și cât durează procedura? Mulțumesc de răspuns!
Răspunde
 26-06-2020
Vizitator
Comisia care va incadrat intr-un grad de invaliditate, tot ea va poate si depensiona.
Cereti alte relatii de la medicul de familie.
Răspunde
 26-06-2020
Vizitator
Luna viitoare trebuie sa merg la comisia medicala pentru revizuirea anuală. Mă gândesc sa merg sa le cer să mă depensioneze sau mai bine nu mă prezint și atunci mă vor depensiona automat oare!?
Răspunde
 26-06-2020
Vizitator
Legea 263/2010
Art.114
(1) În sistemul public de pensii, plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cauze:

c) pensionarul de invaliditate sau pensionarul urmaș prevăzut la art. 84 lit. c) ori cel prevăzut la art. 86 alin. (1) nu se prezintă la revizuirea medicală obligatorie sau la convocarea Institutului Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă sau a centrelor regionale de expertiză medicală a capacității de muncă;

Se intelege ca:
Daca nu va prezentati la comisie vi se suspenda plata pensiei.
Nu va depensioneaza.
Mergeti mai bine la comisie.
Rezolvati prin ea.
Răspunde
 26-06-2020
Vizitator
Multe mulțumiri dl. Carp! Așa o să fac.
Răspunde
 28-06-2020
Vizitator
Nu va supărați, sunt și eu foarte interesat de subiect, deci întreb:
- pentru depensionare, nu se poate face o cerere la casa județeană de pensii și să aprobe ei?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.