Forum avocaţi > Pensii

Pensie de boala fara cotizatie la stat

29-06-2020
Vizitator
Buna ziua, ma numesc Ostipoc Raluca , am o întrebare , mama mea are 3 operatii , ea nu a muncit niciodata , nu are cotizat niciun an la stat , dar la anul cred ca va iesi la pensie dupa tatal meu care este decedat , mama implineste 60 de ani in septembrie 2021. Intrebarea mea este daca pot sa o scot pe mama la pensie de boala, ea nu are nicun venit in momentul de față.
Va multumesc pt rapuns!
Răspunde
 29-06-2020
Vizitator
Nu! Mama nu poate ieși la 60 ani in 2021 ci abia în 2022 și nu poate lua pensia de invaliditate ci după soț, jumătate din pensia lui.
Răspunde
 29-06-2020
Vizitator
Am înțeles deci in cazul acesta mama mea si cu siguranta alti oameni risca sa moara de foame pana in 2022. Eu chiar nu înteleg , daca nu are ajutor din partea mea ce se întampla cu ea? Asigurare medicala nu are , deci nu exista ca om in societate.
Răspunde
 29-06-2020
Vizitator
Deci mama mea nu poate beneficia de niciun ajutor in conditiile in care ea nu are voie sa ridice decât o cană cu apă? Eu chiar nu înțeleg aceste legi, daca mama mea era singura si nu avea copii?
Eu am familia mea nu-mi permit sa o întrețin. Ce fac in asemenea conditii? Unde ma adresez? Multumesc !
Răspunde
 29-06-2020
Vizitator
Bine dar poate și putea solicita ajutor social și pensie de handicap, trebuie sa vă adresați de urgență serviciului social din partea primăriei! O sa va îndrume pentru întocmirea dosarelor necesare. Poate beneficia de ajutor financiar, nu va faceți griji.
Răspunde
 29-06-2020
Vizitator
Va multumesc!
Răspunde
 29-06-2020
Vizitator
Va doresc succes și așteptăm să ne spuneți ce ați rezolvat!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.