Forum avocaţi > Pensii

Pensie invalididate-pensie anticipata

16-07-2020
Vizitator
Dl. Mircea Carp, aș vrea să vă întreb următoarele:
- am fost pensionată pe caz de boala (cancer tiroidian) timp de 10 ani și am lucrat jumătate de normă in tot timpul ăsta
- luna trecuta nu mi-au mai dat pensia de invaliditate și mai am doi ani până la pensia definitivă
- vreau sa cer pensia anticipata parțial că oricum nu mă simt bine și n-aș mai lucra, am condițiile
- aș vrea să vă întreb dacă ăștia 10 ani cât am lucrat cu jumătate de normă vor intra la calculul pensiei sau 10:2 adică numai 5 ani? Știu că pensia de boală nu intra in calcul, dar problema mea e daca vor calcula 10 sau 5 ani perioada de cotizare?
Răspunde
 17-07-2020
Vizitator
Acei 10 ani, vor conta ca 10 ani de stagiu.
Problema este ca din cate stiu eu acestia vor intra doar in calculul pensiei de limita de varsta.
D-vostra puteti depune dosarul si veti vedea urmarile.
Răspunde
 18-07-2020
Vizitator
Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Răspunde
 24-07-2020
Vizitator
Bună ziua! Aș dori să vă intreb,daca se poate cumula pensia de urmaș unui adult cu handicap grav gr.1in urma decesului unui părinte cu pensia de boală(incapacitate de munca).Mulțumesc!
Răspunde
 24-07-2020
Vizitator
Se poate cumula indemnizatia de handicap cu pensie de invaliditate.
Răspunde
 25-07-2020
Vizitator
Mulțumesc!
Răspunde
 28-07-2020
Vizitator
buna ziua
sper sa ma fac inteleasa cu intrebarea pe care o adresez
am 55 de ani,37 de ani cotizati,lucrez si in prezent,problema este ca am o dizabilitate (respectiv retina dezlipita ochiul dr,),deci nu vad absolut deloc cu un ochi din nastere,port ochelari de cand ma stiu,insa odata cu batranetea vederea la ochiul stang este tot mai slaba,anul trecut am facut un dosar de incadrare in grad de handicap(am alergat fara pile 6 luni sii
nu am rezolvat nimic
eu nu cer sa primesc de pomana bani de la stat adica pensie de handicap cu tot ce implica,doresc sa ies mai devreme la pensie tinandu-se cont ca am lucrat aproape 40 de ani fara un ochi.
in situatia data va rog sa-mi dati un sfat,si daca exista o comisie ceva in BUCURESTI,unde sa ma pot adresa fara sa fiu umilita
cu speranta ca voi primi un raspuns,va multumesc anticipat!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.