Forum avocaţi > Pensii

Recalculare pensie de invaliditate

13-08-2020

Sunt pensionar cu pensie de invaliditate. Anul trecut am fost reexpertizat medical și am fost trecut de la gradul II la gradul I. Surpriza foarte mare, în loc să crească pensia aceasta a scăzut, motivul fiind că, de această dată, nu se poate acorda stagiu potențial pe motiv că nu am vechimea necesară (stagiu de cotizare) suficient pentru această nouă situație, Menționez că pensionarea inițială a fost în anul 2011, la vârsta de 42 ani și recalcularea s-a făcut în 2019 la vârsta de 51 de ani, iar în această perioadă nu am avut voie să muncesc legal, deci nu am avut posibilitatea legală de a acumula vechimea necesară pentru a se putea adăuga la stagiul de cotizare.
Ce este de făcut în această situație ?
Cum se poate demonstra că situația nu este corectă?
Se poate face ca perioada de pensionare de invaliditate să se considere perioadă cu stagiu de cotizare O și să se ia în considerare la recalcularea (modificarea) pensiei de invaliditate ?
În acest moment decizia este contestată la Tribunalul Bacău, pe fond și nu a avut loc nici o înfățișare,
Răspunde
 14-08-2020
Vizitator
Acestea sunt actualele prevederi legale.
Restul sunt proble juridice.
Puteti castiga:
-Prin hotarare judecatoreasca definitiva
-Prin modificarea legislatiei
Răspunde
 14-08-2020

Mulțumesc pentru operativitate.
Știți dacă există alte spețe de genul acesta care au fost judecate ? Și care au fost rezoluțiile ?
Răspunde
 14-08-2020
Vizitator
Nu cunosc asa ceva.
Eu stiu doar de raspunsurile(interpretarile) date de fostul CNPAS, actualmenre CNPP.
Răspunde
 14-08-2020

Mă puteți ajuta cu un n umăr de telefon al dumneavoastră pentru a vă suna și a discuta mai amănunțit speța mea ? Sau putem comunica prin adresa de e-mail personală : draganflorin@gmail.com
Mulțumesc anticipat.
Răspunde
 14-08-2020
Vizitator
Mai mult de atat nu va pot ajuta.
Raspunsurile respective eu nu le mai am la dispozitie.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.