|
21-10-2020 |
 | Elena Vizitator |
| Bună ziua! Pt pensia anticipată parțială, se ia în calcul și contractul cu asigurare incheiat cu casa de pensii pe 3 luni din 2017,cînd am avut concediu fară plată? | |
|
|
|
21-10-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Da, daca ati avut contract si ati achitat cotele de CAS. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
21-10-2020 |
 | Elena Vizitator |
| Multumesc frumos, Dar pt septembrie 2020,cînd de asemenea am încheiat contract cu Casa de pensii, mi s-a spus că nu se ia în considerare,.In momentul de față eu sunt angajată! | |
|
|
|
21-10-2020 |
|
| Daca in septembrie nu erati angajata, insa ati incheiat contract cu casa, se ia in considerare si luna respectiva. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
22-10-2020 |
 | Elena Vizitator |
| De la Casa de pensii Iași mi s-a spus că nu! | |
|
|
|
22-10-2020 |
 | Elena Vizitator |
| Desi in septembrie cind am plătit mi s-a spus că da.S-a schimbat ceva intre timp? | |
|
|
|
23-10-2020 |
|
| In sistemul public de pensii, se poate asigura cu contract de asigurare socială orice persoană care doreşte să se asigure, respectiv să îşi completeze venitul asigurat, atât cei care nu au nici o formă de asigurare pentru pensie sau nu au nici un venit permanent, cât şi cei care au deja o asigurare cu contract individual de munca sau care sunt asiguraţi într-un alt sistem decât cel public de pensii. Stagiul de cotizare realizat se valorifică la stabilirea dreptului de pensie. Astfel incat nu inteleg de ce v-ar spune ca acele contributii achitate de dvs. in baza contractului cu casa de pensii nu s-ar lua in calcul. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
24-10-2020 |
 | Elena Vizitator |
| Mi s-a spus că se ia în considerare doar pentru pensionarea la limita de vîrstă! | |
|
|
|
24-10-2020 |
 | Carp Mircea Vizitator |
| Intrati pe CNPP: Noutăţi Precizări referitoare la aplicarea prevederilor OUG nr. 163/2020 (cumpărare de vechime) | |
|
|
|
24-10-2020 |
 | Elena Vizitator |
| Am citit, este vorba de perioade anterioare incheierii contractului.Eu am incheiat pt luna septembrie 2020 ,pe data de 27 august 2020. | |
|
|
|
24-10-2020 |
| Tot la fel era si atunci. Daca voi gasi reglementarea o voi posta. | |
|
|
|
25-10-2020 |
| Începând cu data de 1 aprilie 2018, contractul de asigurare socială se poate încheia de către orice persoană în scopul asigurării în sistemul public de pensii în vederea obţinerii pensiei pentru limită de vârstă sau în vederea completării venitului asigurat utilizat la calculul acestei categorii de pensie, precum și pentru acordarea ajutorului de deces. Detalii pe CNPP-intrebari frecvente. | |
|
|
|
06-12-2020 |
 | Elena Vizitator |
| Dar din 2017 ,se ia in calcul la pensia anticipată parțială? | |
|
|
|
06-12-2020 |
| Din sustinerea CNPP de mai sus s-ar intelege ca intra. Sunt forte multe si dese modificari in legislatie si la un moment dat nu le mai poti stapani. Puteti pune intrebarea la CNPP. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |