Forum avocaţi > Pensii

Lipsa raspuns recalculare pensie

03-12-2020
Vizitator
Buna seara.
Sunt pensionar pentru limita de varsta si vechime integrala din anul 2013.
Dupa care anual am solicitat recalcularea pensiei prin valorificarea perioadelor de timp lucrate mai departe si pentru care am primit pe rand deciziile de pensionare corespunzatoare perioadelor lucrate.
Inteleg ca in anul 2018 trebuia facuta din oficiu si o recalculare conform actelor de la dosar si conform L. 221/2018, ceea ce la mine nu s-a intamplat.
In continuare am solicitat recalculari pentru perioadele de timp lucrate mai departe si pentru care am primit decizii corespunzatoare dar fara recalcularea care trebuia facuta din oficiu si conform L. 221/2018.
Anul acesta in luna iunie am facut o cerere de recalculare pentru valorificarea perioadei de timp lucrata in ultimului an (respectiv iunie 2019 - iunie 2020). Nu am mai primit nici un fel de raspuns.
Sunt dus cu vorba in toate felurile dar nimic credibil atunci cand intamplator mai raspunde cineva la un numar de telefon. In audienta nu pot ajunge. Daja a venit timpul sa solicit o noua recalculare pentru perioada de timp lucrata in ultimele luni dar Casa de Pensii nu raspunde in niciun fel.
Am facut o adresa scrisa la directorul Casei de Pensii ramasa fara raspuns.
Timpul trece, trebuie facute recalculari la recalculari, Casa de Pensii tace.
Ce pot face?
Răspunde
 04-12-2020
Vizitator
Faceti o interventie pe adresa:
petitii.sesizari@cnpp.ro
Le puneti la dispozitie tote detaliile.
Nume si prenume,nr.dosarului, casa locala de care apartineti.
Detaliati ce probleme aveti cu aceasta.
Legat de legea 221/2018.
Postati din decizia de limita de varsta 2013:
Total stagiu de cotizare.
Din ce se compune acesta.
Răspunde
 04-12-2020
Vizitator
Multumesc pentru raspuns.

Am facut exact cum spuneti dumneavoastra.
Petitie catre Casa de Pensii, am dat detaliile.
Au mai trecut doua luni.
Nu s-a intamplat nimic.
Raspuns telefonic da la Casa de Pensii - ne para rau nu s-a facut nimic. Fara cuvinte.
Timpul trece, inflatie creste, medicamentele costa.
Ce-mi ramane de facut??
Răspunde
 04-12-2020
Vizitator
Cui ati adresat petitia ?
Casei locale ?
CNPP-ului?
Legea 263/2010
Art 138
În aplicarea prevederilor prezentei legi, CNPP îndeplinește, în principal, următoarele atribuții:
a) îndrumă și controlează modul de aplicare a dispozițiilor legale de către casele teritoriale de pensii;
Eu nu cred ca cei de la CNPP nu s-au implicat in rezolvare.
O obliga legea.
Răspunde
 04-12-2020
Vizitator
Multumesc.

Voi verifica acest lucru, daca petitie este adresata catre CNPP si revin daca este cazul
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.