Forum avocaţi > Pensii

Grupa I de munca nu se acorda pentru cercetatori stiintifici?

09-01-2021
Vizitator
Am lucrat la un Institut de Cercetari Metalurgice in perioada sept 1985 - mai 1993.

1) Intre sept 1985 - iun 1988 meseria/functia mentionata in cartea de munca este "inginer", iar grupa de munca I, 100%.
Casa de pensii, in "Decizia privind respingerea cererii de pensionare", mi-a valorificat aceasta perioada, lucrata ca inginer, la grupa I.

2) Intre iun 1988 - mai 1993 meseria/functia mentionata in cartea de munca este "cercetator stiintific", iar grupa de munca este I, 100%.
Casa de pensii, in "Decizia privind respingerea cererii de pensionare" nu mi-a valorificat perioada lucrata la grupa I ca cercetator stiintific motivand ca "prin natura functiei nu se incadreaza in prevederile legale referitoare la grupa superioara de munca".

Institutul de Cercetari unde am lucrat mi-a eliberat o adeverinta redactata conform legii, unde se scrie ca in perioada sept 1985 - mai 1993 am lucrat la Laboratorul x, grupa I de munca, 100%, avand functia/meseria de inginer si cercetator stiintific, conform nominalizarii efectuate prin tabele evidenta peresonal ***).
Temeiul juridic al incadrarii in grupa**) I il reprezinta Ordinul 50/1990, Anexa 1, pct 44****).

Deoarece nu mi-a fost valorificata perioada lucrata ca c.s. in grupa I, nu pot sa ies la pensie - reducerea varstei de pensionare.
Am inteles ca un proces cu casa de pensii poate sa dureze si un an, iar eu (teoretic) pot sa ies la pensie acum daca mi-ar fi valorificata si perioada lucrata ca c.s. in grupa I.
Ce sa fac in continuare? Sa cer la Casa de pensii anularea "Deciziei de respingere a cererii de pensionare" si sa depun o noua cerere de pensionare impreuna cu documente suplimentare de la Institutul de cercetari? Ce documente suplimentare sa solicit de la Institut?

Cu stima,
Răspunde
 10-01-2021
Vizitator
Raspunsul meu il aveti.
Poate va da alcineva o alta solutie/interpretare/rezolvare.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.