Forum avocaţi > Pensii

Ce e mai bine?

25-01-2021
Vizitator
Data nașterii: dec 1958
Stagiu de cotizare 42 ani și 5 luni
Am vârsta de pensionare din martie 2020
Având în vedere situația actuală (salarii înghețate, pensii aproape înghețate, legea bugetului în așteptare,schimbări în legea pensiei anunțate, pandemie, etc) ar fi mai bine să mă pensionez acum, cu indice, sau să mai lucrez până la 65 de ani.
Menționez ca este exclus cumulul pensiei cu salariul.
Mulțumesc mult pentru răbdare și raspuns!
Răspunde
 01-02-2021
Vizitator
La instabilitatea legislativa din ziua de astazi nu se poate face o recomandare.
Tinand cont ca indicele de corectie va disparea cat de curand din calculul pensiilor, eu zic ca daca este posibil sa mai lucrati pana la 65 ani.
Veti mai aduna in acest fel puncte pe contributivitate.
Răspunde
 01-02-2021
Vizitator
Cu tot respectul pentru dl. Carp, VĂ SFĂTUIESC cu multă grijă pentru dv. SĂ VĂ PENSIONAȚI de URGENȚĂ! Câștigați 41% din pensie!!! Nu mai prindeți așa ceva!!! Va rog NU-L ascultați de data asta pe dl. Carp că face o mare ,MARE greșală!!! Pensionati- va imediat! O sa- mi mulțumiți,!
Răspunde
 01-02-2021
Vizitator
Daca valoarea punctului de referinta se va raporta la 25 ani cum este fixat prin legea 127/2019, atunci 25% din cei 41%, vor fi acoperiti prin trecerea de la 31,25,la 25.
Proba:
25x125%=31,25
Lucrand inca 3 ani si 9 luni se poate acoperi aproximativ si diferenta de 16%.
Veti mai acumula niste puncte pe contributivitate cu care veti ramane in plata.
Pe cand punctele aferente punctajului mediu anual al indicelui de corectie(41% din ele) vor disparea din calculul pensiei.
Daca pensia in plata va fi mai mare decat cea fara indicele de corectie(calculata pe V.P.A) atunci veti ramane cu ea in plata, dar u veti mai primi majorare decat atunci cand calculul facut pe baza V,P.A. va fi mai mare decat cea in plata.
Ati putea pierde mai mult, daca se va majora valoarea la care se va raporta V.P.A.
Adica sa fie mai mare decat 25.
Asadar sunt multe necunoscute.
Ramane sa hotarati d-voastra ce aveti de facut.
Eu doar mi-am expus o parere si nu am obligat pe nimeni ce sa faca.
Răspunde
 02-02-2021
Vizitator
Vasile L. a scris pe 01-02-2021:
Cu tot respectul pentru dl. Carp, VĂ SFĂTUIESC cu multă grijă pentru dv. SĂ VĂ PENSIONAȚI de URGENȚĂ! Câștigați 41% din pensie!!! Nu mai prindeți așa ceva!!! Va rog NU-L ascultați de data asta pe dl. Carp că face o mare ,MARE greșală!!! Pensionati- va imediat! O sa- mi mulțumiți,!
Mulțumesc frumos pentru sfat!
Răspunde
 02-02-2021
Vizitator
Carp Mircea a scris pe 01-02-2021:
Daca valoarea punctului de referinta se va raporta la 25 ani cum este fixat prin legea 127/2019, atunci 25% din cei 41%, vor fi acoperiti prin trecerea de la 31,25,la 25.
Proba:
25x125%=31,25
Lucrand inca 3 ani si 9 luni se poate acoperi aproximativ si diferenta de 16%.
Veti mai acumula niste puncte pe contributivitate cu care veti ramane in plata.
Pe cand punctele aferente punctajului mediu anual al indicelui de corectie(41% din ele) vor disparea din calculul pensiei.
Daca pensia in plata va fi mai mare decat cea fara indicele de corectie(calculata pe V.P.A) atunci veti ramane cu ea in plata, dar u veti mai primi majorare decat atunci cand calculul facut pe baza V,P.A. va fi mai mare decat cea in plata.
Ati putea pierde mai mult, daca se va majora valoarea la care se va raporta V.P.A.
Adica sa fie mai mare decat 25.
Asadar sunt multe necunoscute.
Ramane sa hotarati d-voastra ce aveti de facut.
Eu doar mi-am expus o parere si nu am obligat pe nimeni ce sa faca.
Mulțumesc frumos pentru precizările din răspuns!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.