|
31-03-2021 |
 | Dumitru N Vizitator |
| Intenționez să depun dosarul de pensie - la limită de vârstă, la data de 1 sept. pentru a beneficia de indicele de corecție. Doresc apoi să suspend pensia și să mai lucrez o perioadă (1, 2 ani). Mi se va păstra indicele când voi renunța la suspendarea pensiei? Mulțumesc! | |
|
|
|
31-03-2021 |
 | Carp Mircea Vizitator |
| Da.Doar cu acea valoare pe care o va avea la data primei deschideri de drepturi. Ma refer la punctajul mediu anual aferent indicelui de corectie de la prima deschidere de drepturi, nu la valoara indicelui de corectie care este 1,41. | |
|
|
|
01-04-2021 |
 | Niculina D Vizitator |
| Carp Mircea a scris pe 31-03-2021: Da.Doar cu acea valoare pe care o va avea la data primei deschideri de drepturi. Ma refer la punctajul mediu anual aferent indicelui de corectie de la prima deschidere de drepturi, nu la valoara indicelui de corectie care este 1,41. Să înțeleg că indicele de corecție de 1,41 ar putea să se schimbe din septembrie? Sper fie schimbări de la 1 ianuarie 2022 sau din 2023, data la care a fost prorogata aplicarea legii 127/2019. | |
|
|
|
01-04-2021 |
| Nu stie cand, dar la 01/09/2021 nu cred. | |
|
|
|
02-04-2021 |
 | Pop vlad Vizitator |
| Nu va supărați, Este posibil că indicele de corecție sa dureze tot anul acesta? | |
|
|
|
02-04-2021 |
| Sunt sanse destul de mari sa se intample/adevereasca acest lucru. | |
|
|
|
04-04-2021 |
 | Niculina D Vizitator |
| Dumitru N a scris pe 31-03-2021: Intenționez să depun dosarul de pensie - la limită de vârstă, la data de 1 sept. pentru a beneficia de indicele de corecție. Doresc apoi să suspend pensia și să mai lucrez o perioadă (1, 2 ani). Mi se va păstra indicele când voi renunța la suspendarea pensiei? Mulțumesc! Dacă suspend pensia la limită de vârstă și mai lucrez 1-2 ani, cum se va calcula pensia in momentul renunțării la suspendare? Mulțumesc frumos pentru răspunsuri! | |
|
|
|
05-04-2021 |
 | Vizitator Vizitator |
| Cred că dacă scoate PNL între timp o alta lege a pensiilor și dv. veți solicita peste 2 ani adăugarea celor 2 ani lucrați, veți avea pensia recalculată după noua formulă, lege. S-ar putea că indicele de corecție, punctajul aferent lui, să fie eliminat din noua lege- sau nu! Oricum este mult mai bine să ieșiți cât de repede la pensie, căci valoarea obținută acuma cu indicele de corecție rămâne!!! Recalcularea, noua lege, etc. sunt incerte, oricum! | |
|
|
|
05-04-2021 |
| De ce sa o suspendati ?Vreti sa lucrati in sistemul public ? | |
|
|
|
05-04-2021 |
 | Niculina D Vizitator |
| Carp Mircea a scris pe 05-04-2021: De ce sa o suspendati ?Vreti sa lucrati in sistemul public ? Da, lucrez în sistemul public. Aș dori să anulez suspendarea pensiei în momentul când vor fi schimbări în calcularea pensiei(altă lege, altă formulă, dispariția indicelui...) Sper ca schimbările să fie anunțate/discutate și să nu se facă peste noapte. Cine să știe ce va mai fi?! Mulțumesc! | |
|
|
|
05-04-2021 |
| Asa sper si eu.Sa fie pus in dezbatere publica proiectul. | |
|
|
|
06-04-2021 |
 | Vizitator Vizitator |
| Dl Carp, întrebarea era: "Dacă suspend pensia la limită de vârstă și mai lucrez 1-2 ani, cum se va calcula pensia in momentul renunțării la suspendare? " Nu va supărați! Nu cred că ați dat un răspuns. | |
|
|
|
06-04-2021 |
| Ramane la fel. Nu se mai recalculeaza. Doar ca, se repune in plata. Obsev ca mai multi utilizatori folosesc cam aceleasi date. Cred ca ceva nu este in regula Cineva face testari cu mine. | |
|
|
|
06-04-2021 |
 | Niculina D Vizitator |
| Carp Mircea a scris pe 06-04-2021: Ramane la fel. Nu se mai recalculeaza. Doar ca, se repune in plata. Obsev ca mai multi utilizatori folosesc cam aceleasi date. Cred ca ceva nu este in regula Cineva face testari cu mine. Bună ziua! Eu am fost mulțumită cu privire la toate răspunsurile /sfaturile primite. M - au ajutat să iau deciziile cele mai bune în privința pensionării. Nu înțeleg persoanele care intervin. Mulțumesc, d-le Carp și multă sănătate! | |
|
|
|
06-04-2021 |
| Este foarte greu sa dai raspunsuri pe supozitii/presupuneri/imaginatie.Eu dau raspunsuri care au incadrare in legislatia pensiilor publice. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |