Forum avocaţi > Pensii

Adeverința conform Ordinului nr.487/2021

25-06-2021

Buna ziua,
In Ordinul ministrului muncii nr.487/2021, publicat în monitorul oficial nr. 609/2021 a apărut noul model de adeverința care ar urma să fie depusa pentru creerea bazei de date în vederea recalcularii pensiilor.
Când am depus dosarul de pensie, im dec.2021, am depus o adeverință care conținea un număr mai mic de elemente, în principal pentru sporurile cu caracter permanent pentru perioada anterioară datei de 01.04.2001.
În noul model de adeverința nu se precizează ce fel de sporuri, dacă se ia in considerare al 13-lea salariu, ce tipuri de prime, ce adaosuri...si nici daca pentru aceste noi elemente, care nu au fost luate in calcul la stabilirea pensiei iitiale, se va mai aplica coeficient de corectie.
Ce se va întâmpla la recalculare cu pensia mea dacă nu voi putea obține noua adeverință că să o depun la casa teritorială de pensii? Oare se va mai aplica art 152 din Legea 127/2019, în sensul că mi se va majora cu 10% punctajul/ stagiul realizat până la 1.04.2001? Este poate, mai bine sa nu fie depusa aceasta noua adeverinta, pentru a ramane sub imperiul legii vechi, legea 263/2010, sub aspectul cuantumului, care contine si coeficient de corectie?
Nu se stipulează nici care este termenul limită de depunere a acestui nou tip de adeverință, probabil 31.08.2023?
Va multumesc!
Cu deosebita stima,
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.