Forum avocaţi > Pensii

Rugaminte

31-01-2022
Vizitator
Buna ziua! Va rog, ajutati-ma, cu un raspuns! In calcularea pensiei pt limita de varsta, mi s-au gasit 25 de luni fara salariu, doar niste sume mici ce reprezinta 2% din anii respectivi. Este vorba de perioada 1.09.2006-1.12.2008,cu exceptia a doua luniin 2008,cand apare salariul si prima. As dori sa stiu ce anume trebuie sa fac,ce hartii sa iau de la scoala, unde sa le depun, cum sa procedez? Am luat legatura cu scoala si spune ca in acea perioada, primariile erau cele care faceau plata salariilor si primaria este responsabila. Ce sa cer la primarie? Mentionez ca am 43 de ani vechime, fara nicio zi in plus sau minus, desi din decizia de pensie reiese ca au fost gasiti 42 de ani si 1 luna. Important este sa stiu ce sa cer in legatura cu cele 25 de luni fara salariu. Casa de pensii sector 1 spune sa iau legatura cu angajatorul, dar nu spune ce sa cer angajatorului. Multumesc pentru rabdarea de a citi rugamintea mea si eventual pentru un raspuns care sa ma scoata din ceata!
Răspunde
 31-01-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Faceti o cerere SCRISA, pe care sa obtineti nr. de inregistrare ori o trimiteti prin posta,cu confirmare de primire.
Cererea o trimiteti atat scolii, cat si primariei.
Veti cere simplu exact ce va intereseaza; sa vi se elibereze adeverinta de munca ptr. perioada vizata ptr.deschiderea drepturilor de pensie.
Scoala trebuie sa va dea si dovada ca ati fost prezent in unitate, conform pontajelor (sa cereti si acest lucru)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-02-2022
Vizitator
Mulțumesc mult!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.