Forum avocaţi > Pensii

Pensie Limita da Varsta

17-05-2022
Vizitator
Un detaliu pe care l-am observat in lege cu asimilarea grupei 1 cu conditii speciale si anume ca eu am 1 an si 2 luni gr,1,restul pana in prezent conditii speciale si in aprilie 2001 s-,a schimbat legea .In tabelul cu reducerea si in lege scrie minim 2 ani de gr. 1 , dupa 2001 nu mai conteaza anii.Normal ar trebui sa se lipeasca de conditii speciale altfel as pierde anul de gr 1 si nu mai pot iesi la 52 varsta cumuland astfel acei 13 ani de reducere.
STAGIU:2,6 luni conditii normale
1 an Mapn -cond. Speciale
5,7 luni gr.2
1,2 luni gr,si continua din aprilie 2001 cu conditii speciale pana in prezent.
Răspunde
 17-05-2022
Vizitator
Pt. Subiectul de inainte au uitat sa scriu datele personale
Data nasteri 04 07 1970
Stagiu efectiv de cotizatie 31,6 ani din care 21,5 conditii speciale
Răspunde
 17-05-2022
Vizitator
Postati total stagiu de cotizare.
-Din ce se compune acesta.
-Cati ani in sistemul militar si cati in sistemul public.
Apoi si pe grupe si conditii.
Răspunde
 17-05-2022
Vizitator
Total stagiu 31,6 luni
Pe cartea de munca:
2,6- ani conditii normale
1 -an Mapn cond. speciale
Apoi la aceiasi intreprindere:
5 7 ani -gr. 2
1,2 ani -gr 1
In aprilie 2001 s-a schimbat legea si s-a continuat in conditii speciale pana in prezent adica
21,5 luni- conditii speciale.
Anul nasterii: 04 iulie 1970
Răspunde
 17-05-2022
Vizitator
Raspunsul meu ramane acelasi:
-Limita de varsta la 53 ani.
Se vor utiliza doua stagii complete:
-25 ani pentru conditii speciale
-35 ani pentru restul stagiului
Răspunde
 17-05-2022
Vizitator
Cum va iesit 53
Nu se aduna 13 din
anii de grupa? Sau nu calculez eu bine.
Răspunde
 17-05-2022
Vizitator
Nu ma deranjaza sa mai muncesc 1 an ,mai castig puncte.
Dar daca la 1 ianuarie nu mai este indicele de corectie,conform art.170 nu are cum sa scada.
Răspunde
 18-05-2022
Vizitator
Cat va mai fi in vigoare notiunea de indice de corectie si nu se modifica nici legea, indicele de corectie nu poate fi mai mic de 1,41.
Răspunde
 18-05-2022
Vizitator
Cu se calculeaza de va iesit doar 12 ani.mie îmi ies 13 reduși.
Răspunde
 18-05-2022
Vizitator
Legea 263/2010
Art.56
(1) Fac excepție de la prevederile art. 55 alin. (1) lit. b) persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puțin:
c) 25 de ani în locurile de muncă prevăzute la art. 30 alin. (1) lit. d) și e) pentru care reducerea vârstei standard de pensionare este de 13 ani.
d) 25 de ani în locurile de muncă prevăzute la art. 30 alin. (1) lit. h) și i) pentru care reducerea vârstei standard de pensionare este de 13 ani.
Art.56^2
(1) Prin excepție de la prevederile art. 55 alin. (1) lit. b), persoanele care au desfășurat activități dintre cele prevăzute la art. 30 alin. (1) lit. g) și i) beneficiază de pensie pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, pentru un stagiu de cotizare de cel puțin 25 de ani realizat în aceste activități.
Nu pot sa va dezvolt mai mult subiectul.Ar trebui sa postez pe cateva zeci de pagini toate detaliile.
-Atentie:
Este interpretarea mea.
-D-vostra puteti sa incercati si sa va deschide drepturile cand doriti.
Răspunde
 18-05-2022
Vizitator
Da am tot citit si rastalmacit termenii .Am sa cer o adeverinta de la serviciu ,restul le am de la arhive sa fac o simulare la casa de pensii,mi-am calculat singur din fluturasi de salariu dupa 2001 ,inainte de 2001 este neconcludend ce se ia in calcul,oricum tot la tribunal se ajunge.,am estimat cam 3,6 puncte.cu tot art.100 si 1,41.Dupa noua lege pierd 700 lei.Va multumesc mult pt informatii.
Răspunde
 04-06-2022
Vizitator
Buna seara d-le Carp. Am gasit in normele de aplicare la art 70 cum se face raportarea la stagiile complete de cotizare conform fiecarei situatii in parte chiar daca la persoanele cu stagiul incomplet se imparte tot la 25 ,din ce am inteles se calculeaza chiar si o luna daca este in conditii speciale.
Răspunde
 05-06-2022
Vizitator
Da.
Punctele aferente stagiului in conditii speciale indiferent de perioada lucrata in conditii speciale se raporteaza la stagiul complet de 25 ani.
Adica:
La stabilirea punctajului mediu anual se vor utiliza doua stagii complete:
-25 ani pentru conditii speciale
-35 ani pentru restul(barbati)
Răspunde
 15-06-2022
Vizitator
Buna seara D-le Carp. Am primit decizia la simulare de la casa de pensii si ati avut dreptate cu raportarea anilor pe conditii de munca.pot iesi anul asta la pensie datorita celor 13 ani reducere.Cei care au 25 de conditii speciale sunt conditiinati sa aiba 53 de ani sau 26 de grupa sa poata depune dosarul. Multumesc frumos .O sa depun dosarul ka sfarsitul anului sa nu pierd indicele 1,41.
Si anul lucrat la Mapn l-au asimilat la sisteme neintegrate si fara grupa speciala doar conditii normale.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.