|
30-12-2022 |
 | Omatcons
|
| Am lucrat lucrat în ramura "Construcţii de maşini" şi sunt beneficiarul încadrării în grupa a II, dar din câte am înţeles pot cere casei de pensii încadrarea perioadei lucrate în grupa I de muncă. Rog un răspuns profesionist pe această lege. Mulţumesc mult. | |
|
|
|
30-12-2022 |
 | Carp Mircea Vizitator |
| Legea 351/2022 Articolul II (1) De prevederile art. 30 alin. (4^5) și ale art. 56 alin. (1) lit. d), alin. (2) lit. d) și alin. (3) lit. d) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, inclusiv cu cele aduse prin prezenta lege, beneficiază, la cerere, și persoanele ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada anterioară datei intrării în vigoare a prezentei legi. (2) Drepturile de pensie recalculate conform alin. (1) se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă solicitarea. (3) În situația în care, după aplicarea prevederilor alin. (1) și (2), rezultă un cuantum al pensiei mai mic decât cel cuvenit anterior intrării în vigoare a prezentei legi sau aflat în plată, se păstrează cuantumul mai avantajos. | |
|
|
|
30-12-2022 |
 | Omatcons Vizitator |
| Înţeleg că mă incadrez în a solicita trecerea de la grupa a II de muncă la grupa I de muncă ? Rog să-mi spuneţi cu DA sau NU. Vă mulţumesc de răspuns d-le Mircea Carp. Cu respect Mihai Oneş | |
|
|
|
30-12-2022 |
 | Omatcons Vizitator |
| Eu am ieşit la pensie pe legea 263/2010 nu pe legea 19. Se aplică în această situaţie ? | |
|
|
|
30-12-2022 |
| |
|
|
30-12-2022 |
 | Omatcons Vizitator |
| Mulţumesc mult de răspuns. An nou fericit cu multe împliniri! Cu respect Mihai. | |
|
|
|
11-01-2023 |
 | Fane Vizitator |
| Este un haos total privind aplicarea Legii 351/2022. Angajatorii nu știu, sau nu vor, să elibereze adeverințe. Casa Națională de Pensii Publice nu face nicio precizare, pe site-ul propriu privind această lege, ca și cum nu ar exista, deși peste 2 zile se împlinește o lună de la publicarea în monitorul oficial. Legea 263/2010 nu este actualizată pe site-ul CNPP din luna august, deși au mai fost și alte modificări și completări. | |
|
|
|
17-01-2023 |
 | Radescu Florin Vizitator |
| Bună ziua.Am lucrat 17 ani în turnătorie de neferoase,efectiv în hala de turnare,perioada 2003-2020 dar nu ni sa dat grupa de munca.Beneficiez de legea 351 litera j.?Adică legea ma încadrează în condiții speciale,dacă nu ce pot face în acest sens.Multumesc. | |
|
|
|
17-01-2023 |
 | Radescu Florin Vizitator |
| Vreau sa m-ai menționez ca în perioada1989-1999 am lucrat intr-o alta turnatorie de unde am adeverinta cu grupa 1 100% din timp .Mulțumesc. | |
|
|
|
19-01-2023 |
 | Dora Badea Vizitator |
| Eu am lucrat în Electrica într un laborator verificare AMC,iar grupa 1 de care trebuia sa beneficiez nu mi s atrecut în cartea de munca ,dar m am judecat după care nu s a mai dat,o parte din colegii mei au câștigat în proces | |
|
|
|
19-02-2023 |
 | Vizitator Vizitator |
| Am lucrat în turnătorie, cu modele ușor fuziunile,am obținut grupa întâi prin sentința judecătorească, acum casa de pensii ne refuză accesul la legea 351/2022.pe motiv că am obținut-o prin sentința, ce se poate face?Mulțumesc. | |
|
|
|
21-02-2023 |
| Vizitator Depuneti cerere de recalculare. Primiti decizie de respingere si mergeti in instanta in baza art.139(1) din legea 127/2019. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |