Forum avocaţi > Pensii

Indice de corectie

12-06-2014
Vizitator
M-am pensionat in iulie 2011 si la inceputul anului acesta am primit indicele corectat conform hotararii Curtii Constitutionale si diferenta de bani pe ultimile doua luni ale anului 2013 insa intrebarea mea este de ce nu primim diferentele de la data cand ne-am pensionat ?Cand s-a anuntat aceasta corectie d-na Ministru M.Campeanu a spus pe toate posturile tv.ca vor fi recalculate dosarele respective si se vor da diferentele din urma, iar la intrebarea reporterilor referitoare la cum se vor da aceste sume, ele fiind suficient de mari in unele cazuri, intotdeauna se evita un raspuns clar.Exista posibilitatea de a recupera acesti bani ?
Răspunde
 31-08-2014
Vizitator
http://www.pensie.ro/

Ca urmare a acestei decizii, indicele de corecție de 1,06 se aplică doar persoanelor al căror drept la pensie s-a deschis după data intrării în vigoare a OUG nr.1/2013, respectiv data de 23 ianuarie 2013, iar persoanelor al caror drept la pensie s-a deschis începând cu luna ianuarie 2011 până la data de 23 ianuarie 2013 să li se aplice dispozitiile art.170 din Legea nr. 263/2010, potrivit unui comunicat de presă al CCR.
Astfel, persoanelor al căror drept la pensie s-a deschis începând cu luna ianuarie 2011, până la data de 23 ianuarie 2013 la punctajul mediu anual se aplică un indice de corecție calculat ca raport între 43,3% din câștigul salarial mediu brut realizat și valoarea unui punct de pensie în vigoare la data înscrierii la pensie, actualizată cu rata medie anuală a inflației pe anul 2011.
- See more at: http://www.dcnews.ro/ce-pensii-vor-fi-recalculate-in-urma-deciziei-curtii-constitutionale_386926.html#sthash.T1xLYKjh.dpuf
Răspunde
 31-08-2014
Vizitator
http://www.pensie.ro/

Ca urmare a acestei decizii, indicele de corecție de 1,06 se aplică doar persoanelor al căror drept la pensie s-a deschis după data intrării în vigoare a OUG nr.1/2013, respectiv data de 23 ianuarie 2013, iar persoanelor al caror drept la pensie s-a deschis începând cu luna ianuarie 2011 până la data de 23 ianuarie 2013 să li se aplice dispozitiile art.170 din Legea nr. 263/2010, potrivit unui comunicat de presă al CCR.
Astfel, persoanelor al căror drept la pensie s-a deschis începând cu luna ianuarie 2011, până la data de 23 ianuarie 2013 la punctajul mediu anual se aplică un indice de corecție calculat ca raport între 43,3% din câștigul salarial mediu brut realizat și valoarea unui punct de pensie în vigoare la data înscrierii la pensie, actualizată cu rata medie anuală a inflației pe anul 2011.
Răspunde
 01-09-2014
Vizitator
Am vazut raspunsuri la intrebarea mea din 12,06,2014 insa regret dar cine a dat acele raspunsuri nu a inteles intrebarea mea.Indicele de corectie a fost recalculat corect de la data pensionarii respectiv 2011 insa eu intrebam de ce nu s-au dat si banii din urma de la data pensionarii deoarece nu din vina mea am primit un indice mai mic.S-au dat diferente doar pentru ultimile doua luni ale anului 2013.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.