Forum avocaţi > Pensii

Reducerea varstei de pensionare pt zone poluate

16-03-2024
Vizitator
Buna ziua. Am locuit toata viata in Arad care a intrat in lista cu zone poluate pentru care se reduce varsta de pensionare cu 2 ani. Dilema este: pot beneficia si de aceasti 2 ani daca am o reducere datorata unor perioade lucrate in grupa I sau II de munca? Am vechime neintrerupta in muca din anul 1985(2 transferuri). Unii sustin ca aceasta reducere de 2 ani nu se aplica daca exista reducere pe baza grupelor de munca ceea ce mi se pare ilogic deoarece sanatatea mi-a fost afectata si de conditiile vatamatoare aferente grupelor de munca avute pe langa traiul in zona poluata. Multumesc.
Răspunde
 19-03-2024
Vizitator
Francisc
Reducerea de la poluare nu se cumuleaza cu alte reduceri de varsta.
De aceasta reducere(poluare) se mai poate beneficia doar pana la data de 31/08/2024.
Răspunde
 19-03-2024
Vizitator
Va multumesc ca ati raspuns, presupun ca aveti cunosinte juridice, eu personal ma simt discriminat fata de cei care au lucrat o viata intreaga in conditii normale si beneficiaza de aceasta reducere> Am vechime neintrerupta 39 de ani din care vreo 10 am avut grupa I, in acea perioada am platit mai mult la CASS conform legii. Sigur intelegeti dilema asta... nu mi se pare corect, as putea sa actionez cumva ca persooana fizica? Sunt dispus sa platesc oricat costa daca exista o sansa. Multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.