Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Pensii

Calcul la pensia de inv.gr.2, daca se iau in calcul ORELE SUPLIMENTARE din invatamant, ind.secretar

01-08-2014

Am lucrat ca profesor suplinitor necalificat in perioada 1974-1992.
Intrebare:Vă rog frumos, să-mi spuneți dacă la calculul pensiei de invaliditate gr.2, se iau in calcul orele PLATA CU ORA(ore suplimentare)din învățământ(1975-1984), îndemnizația de secretar școală din perioada 1975-1984, sporul de vechime din 1984-până în aprilie 1992.
Vă mulțumesc!
Răspunde
 04-08-2014

Maria_diaconu2000 a scris pe 01-08-2014:
Am lucrat ca profesor suplinitor necalificat in perioada 1974-1992.
Intrebare:Vă rog frumos, să-mi spuneți dacă la calculul pensiei de invaliditate gr.2, se iau in calcul orele PLATA CU ORA(ore suplimentare)din învățământ(1975-1984), îndemnizația de secretar școală din perioada 1975-1984, sporul de vechime din 1984-până în aprilie 1992.
Vă mulțumesc!

Vă rog, chiar nu poate nimeni să-mi spună un răspuns competent în acest caz?
Răspunde
 05-08-2014

HG 257/2011 - Normele Legii 263/2010
ANEXA 15

Menţiune: NU SUNT luate în calcul la stabilirea punctajului mediu anual întrucât nu au făcut parte din bază de calcul a pensiilor, conform legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001:
- formele de retribuire definite sub sintagma "plata cu ora", acordate cadrelor didactice şi specialiştilor din producţie sau din alte domenii de activitate pentru activitatea didactică de predare, seminare, lucrări practice, desfăşurate în afara obligaţiilor de muncă de la funcţia de bază, pentru acoperirea unor posturi vacante sau ai căror titulari lipseau temporar, precum şi pentru îndeplinirea unor activităţi didactice pentru care nu se justifică înfiinţarea unor posturi;
- formele de retribuire pentru "orele suplimentare" realizate peste programul normal de lucru;

Dupa data de 01.04.2001 aceste sume intra in baza de calcul a pensiei regasindu-se in Declaratia nominala lunara.
Răspunde
 05-08-2014

Kent a scris pe 05-08-2014:
HG 257/2011 - Normele Legii 263/2010
ANEXA 15

Menţiune: NU SUNT luate în calcul la stabilirea punctajului mediu anual întrucât nu au făcut parte din bază de calcul a pensiilor, conform legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001:
- formele de retribuire definite sub sintagma "plata cu ora", acordate cadrelor didactice şi specialiştilor din producţie sau din alte domenii de activitate pentru activitatea didactică de predare, seminare, lucrări practice, desfăşurate în afara obligaţiilor de muncă de la funcţia de bază, pentru acoperirea unor posturi vacante sau ai căror titulari lipseau temporar, precum şi pentru îndeplinirea unor activităţi didactice pentru care nu se justifică înfiinţarea unor posturi;
- formele de retribuire pentru "orele suplimentare" realizate peste programul normal de lucru;

Dupa data de 01.04.2001 aceste sume intra in baza de calcul a pensiei regasindu-se in Declaratia nominala lunara.

Vă mulțumesc pentru răspuns, dar pentru îndemnizația de secretar școală din perioada 1974-1984 tot nu m-am lămurit cum stau lucrurile.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.