Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Pensii

Cu privire la legea sistarii banilor opriti din pensii si restituirea banilor incepad cu IANUARIE

29-10-2014
Vizitator
Buna ziua,
In urma cu 10 ani a decedat tatal nostru si am ramas doar eu si fratele meu impreuna cu mama pensionara.Eu cat si fratele meu eram la scoala,eu cls a 9 , iar fratele meu cls a 8 , si statul ne a acordat pensie de urmas de pe urma tatalui nostru.Pentru a beneficia de pensia aceea mama a dus la Casa de pensii adeverinte din care sa reiasa ca suntem amandoi la scoala.Acelea adeverinte au fost duse in fiecare an de catre mama mea, inregistrate la dosarele noastre,dar in ultimul an eu fiind in cls a12 am facut o cerere si impreuna cu adeverinta inregistrata pe data de 08.05.2009 am depus la dosar cum ca NU continui studiile SI de aceea trebuia sa mi sisteze pensia de urmas.Fratele meu a facut scoala profesionala apoi liceul de aceea mama se prezenta in fiecare an cu adeveinta de la sc respectiv liceu la Casa de pensii pentru ai venii in continuare fratelui meu pensia de urmas.La terminarea liceului ,mama s-a prezentat la casa de pensii cu cerere si adeverinta ca a terminat si fratele meu liceul si de aceea sa-i sisteze pensia.Mentionez ca pensia de urmas cand eram amandoi la scoala respectiv liceu era de aprox. 553lei si venea pe numele mamei mele fiind tutorele nostru.
In data de 20.01.2014 ne-a venit o decizie privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cum ca ar trebui sa dam inapoi suma de 4751 lei deoarece s-a incasat necuvenit pt 2 urmas..Desi avem nr de inregistrare la dosarul meu ca am incheiat liceul in anul 2009 .cu toate ca a fost si este la dosar aceea cerere inregistrata se pare ca nu a fost luata in calcul de cel/cea care s-a ocupat de dosarul nostru.Pe talonul de pensie de urmas a venit apoi 614 lei fiindca in perioada aceea se discuta de faptul ca maresc pensiile de urmas si totusi mama s-a dus la Casa de pensii si a intrebat la ghiseu de ce vine mai mult cu toate ca era doar fratele meu la liceul si eu terminasem de mult...iar rasp d-nei de la ghiseu a fost ca s-au marit pensiile de aceea mama a ridicat banii in conform cu ce scria pe talon de pensie de urmas.In urma venirii deciziei de recuperarea a sumei pe care am primt-o , mama s-a deplasat la Casa de pensii si a incercat sa discute cu d-na directoare si aceasta i-a sp ca nu este vina lor desi stie clar ca cine s-a ocupat de dosar NU a luat in calcul aceea cerere de sistare a pensiei mele desi TREBUIA si ca trebuie sa restituim suma de 4715 lei altfel o vor da in judecata si va platii tot mama pe langa suma aceea si cheltuielile de judecata.Pensia fratelui meu a continuat sa vina pana cand a fost la liceu adica pana in anul 2012.

Intrebarea este :
Daca a fost aprobata legea aceea de a restitui banii , de la Casa de Pensii care s-au oprit din pensii pentru niste greselii din partea unor angajati ai statului...si daca se aplica in cazul nostru si cum se procedeaza???? Avand in vedere ca la tv Ponta a sp ca vor promulga aceea lege si din luna ianuarie vor da inapoi sumele oprite din pensii desi incontinuare ii opreste o suma de banii din pensia mamei mele.

MULTUMESC ANTICIPAT,
BADEA MARIANA
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.