Forum avocaţi > Pensii

Pensii

12-11-2014
Vizitator
Am 58 ani si am cotizat in Romania 26ani din care 10 grupa1 ,16 grupa 2,si am mai cotizat 15 ani in Spania,daca ma pot pensiona in ROMANIA,PENTRU CA IN SPANIA SE PENSIONEAZA LA 65ANI
Răspunde
 13-11-2014

Tot la 65 de ani se iese si in Romania, insa urmare anilor de grupe superioare, beneficiati de o reducere a varstei de pensionare de 8 ani si 6 luni.
65 ani - 8 ani si 6 uni = 56 ani si 6 luni = varsta la care aveti dreptul la pensie limita de varsta.
Puteti solicita pensie din Romania, oricand.
Răspunde
 15-11-2014
Vizitator
va multumesc.trebuie sa aduc si ani care am cotizat in Spania?
Răspunde
 18-11-2014

Dumneavoastra trebuie sa aveti o vechime totala de 35 ani.
Din datele furnizate, inepliniti aceasta conditie:
10 ani = grupa I
16 ani = grupa II
5 ani = spor de la grupa I (6 luni la 1 an)
4 ani = spor de la grupa II (3 luni la 1 an)
35 ani = TOTAL
Daca nu ati fi realizat stagiul complet de 35 de ani cerut de legea pensiilor, atunci trebuia sa aduceti si perioada de Spania. Anii lucrati in alta tara se iau in considerare DOAR pentru a completa vechimea.
Ca si suma nu se ia in considerare in Romania intrucat primiti pensie de la ei pt aceasta perioada la data indeplinirii conditiilor de varsta si vechime cerute de legea lor de pensii.

ATENTIE! Am calculat dreptul dvs la pensie considerand ca cei 10 ani de Gr. I si cei 16 ani e Gr. II sunt lucrati cu timp 100%.
Răspunde
 11-02-2015

Buna seara
Sunt cadru didactic, in aprilie o sa am 60 de ani si o luna si in conformitate cu prevederile articolului nr.284.alin.(2)din Legea educatiei nationale nr.1/2011 cu modificarile si completarile ulterioare,eu pot sa ma pensionez doar la data incheierii anului scolar

intrebare:Cand inceteaza contractul individual de munca- la data depunerii dosarului sau la data comunicarii deciziei de pensionare?

Va multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.