Buna ziua, Ma numesc S., nascut la data de 05.08.1953 si m-am pensionat anticipat partial la data de 01.04.2014, la varsta de 60 ani si 7 luni. Varsta standard de pensionare 65 ani, stagiul compet de cotizare 35 ani. La data pensionarii am avut o vechime totala in munca 35 ani si 4 zile, din care 13 ani si 7 luni in grupa II de munca, nevalorificati in calculul pensiei. In prezent Casa de pensii mi-a calculat o penalizare la pensie de 39,75% aferenta la 53 luni de anticipare, corespunzatoare varstei standard de pensionare de 65 de ani, in loc de o penalizare de 17,25% aferenta la 23 luni de anticipare corespunzatoare varstei standard redusa de pensionare de 62 ani si 6 luni, conform Tabelul nr. 1 de la art. 55 din lege. Am actionat in judecata casa de pensii solicitand recalcularea pensiei cu recunoasterea stagiului de cotizare in grupa II cu toate consecintele: majorarea punctajului, reducerea varstei de pensionare etc. In intampinare Casa de pensii motiveaza ca nu se pot cumula doua reduceri, respectiv: pensia anticipata partial si reducerea pentru grupa II. Mi s-a admis partial actiunea: admite solicitarea de recalculare a pensiei, luandu-se in consideratie stagiul realizat in grupa II, dar “Respinge ca nefondat capătul de cerere privind reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani şi 6 luni”. Eu consider normal ca, incepand cu data iesirii la pensie sa mi se aplice o penalizare de 17,25%, pana la implinirea varstei de 62 ani si jumatate. Am dreptate? Puteti sa ma ajutati cu argumentele legale necesare pentru sustinerea capatului de cerere privind reducerea varstei de pensionare si respectiv a penalizarii? Va multumesc anticipat |
|