Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Pensii

Contestatie la Decizia de pensionare emisa de catre Casa teritoriala de Pensii

04-03-2015
Vizitator
Eu am depus dosarul de pensie impreuna cu adeverintele de venituri din acord global eliberate de angajatori, in care se precizeaza de catre fiecare, ca pentru aceste sume s-au virat la stat taxe pentru asigurari sociale. Toate sunt semnate si parafate asa cum cere legea. Este vorba de periooada 1974-1990 cand acesta era sistemul de salarizare la institutele de proiectare si cercetare. Casa de pensii nu a luat in calcul aceste adeverinte, precizand ca acestea nu reprezinta sporuri cu caracter permanent, conform anexei 15 din normele de aplicare a prevederilor legii nr. 263/2010, aprobate prin HG nr. 257/2011, desi intre 1974-1990 eu am lucrat in mod permanent sub una si aceeasi lege de salarizare cea a cordului global.
Eu vreau sa fac o contestatie pertinenta si din aceasta cauza ma adresez dumneavoastra.
Stiu ca in instanta alti colegi au castigat acest proces, deci exista precedent si decizii ale tribunalelor in avantajul salariatilor. Eu sunt acum doar in faza de contestatie si una corecta, poate usura faza procesului, in cazul in care Casa de Pensii va omite din nou sa ia in cosiderare adeverintele de mai sus. Contestatia trebuie sa o depun in 30 de zile adica pana pe 16 matrie.
Va multumesc anticipat pentru ajutor
Răspunde
 11-03-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Trebuie sa contestati decizia la Comisia Centrala de Contestatii asa cum se indica chiar in decizia de pensionare.

Conform legii Comisia Centrala trebuie sa va dea un raspuns in termen de 45 de zile.

Daca nu va raspund (sunt sanse foarte mari sa fie asa) va adresati cu cerere in instanta unde jurisprudenta este in sensul admiterii unor astfel de actiuni, de regula.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-10-2016
Vizitator
nu am primit raspuns la contestatia depusa pe data de 30. 06 .2016
Răspunde
 01-11-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Actiune in instanta. Nu mai asteptati răspuns caci nu vine nici dupa 1 an.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.